Concert

Groot feest met drie B’s

foto: Sénen Fernández García
  1. Concertenchevron right
  2. Groot feest met drie B’s

Zomeravondconcert maandag 20 augustus: Orlando Festival 2022

Op de feestelijke afsluiting van de 40ste editie van Orlando nu eens een andere combinatie van ‘drie B’s’ (van oudsher zijn dat Bach, Beethoven en Brahms), namelijk de 20ste-eeuwse Berio, de 19de-eeuwse Busoni en de meer bekende Beethoven, waarvan tijdens dit Orlando Festival elf composities geprogrammeerd werden. Van hem hoort u twee bewerkingen van oorspronkelijke orkestwerken: de beroemde Romanze voor viool en orkest en het uitzonderlijke concert voor Pianotrio en Orkest. Nu in intieme kamermuzikale versies door vier internationale Orlando solisten en Gruppo Montebello, gedirigeerd door artistiek leider Henk Guittart.

Mezzosopraan Anna Lucia Richter zingt een bonte verzameling Volksliederen uit Italië, Frankrijk, de Verenigde Staten, Armenië en Azerbeidzjan, in de kleurrijke versie van Luciano Berio met zeven musici (en 15 instrumenten). De wonderbaarlijke Berceuse van Ferruccio Busoni, een door hem zelf uitgebreide versie van de Berceuse voor piano die op het namiddagconcert van deze dag geprogrammeerd staat, klinkt in een nieuwe instrumentatie voor 13 instrumenten, met betoverende klanken van harp en celesta.

Bron: Orlando Festival

Speellijst is niet beschikbaar.

Opnamedatum

zaterdag 20 augustus 2022

Omroep

AVROTROS

Componisten

Ludwig van Beethoven, Luciano Berio, Ferruccio Busoni

Uitvoerenden

Xenia Gamaris (viool), Anna Lucia Richter (mezzosopraan), Kristian Winther (viool), Gideon den Herder (cello), Elena Nemtsova (piano), Henk Guittart (Dirigent)

Ensembles

Gruppo Montebello

Tijdperken

Klassiek, Romantisch, Vroeg twintigste eeuw

Locatie

Theater, Kerkrade

Ster advertentie
Ster advertentie