Concert

Inauguratieconcert Lorenzo Viotti

  1. Concertenchevron right
  2. Inauguratieconcert Lorenzo Viotti

Het debuut van Lorenzo Viotti als chef-dirigent van het Nederlands Philharmonisch Orkest

Avondconcert 27 september 2021

Nederlands Philharmonisch Orkest
Lorenzo Viotti (Dirigent)

Speellijst is niet beschikbaar.

Opnamedatum

zaterdag 25 september 2021

Omroep

NTR

Componisten

Franz Schubert, Gioachino Rossini, Richard Strauss, Giacomo Puccini

Uitvoerenden

Lorenzo Viotti (Dirigent)

Ensembles

Nederlands Philharmonisch Orkest

Tijdperken

Romantisch, Vroeg twintigste eeuw

Locatie

Koninklijk Concertgebouw, Amsterdam

In het concert neemt Lorenzo Viotti je mee naar Italië. Dat doet hij met Rossini’s Ouverture 'Guillaime Tell' en de grootse symfonie Aus Italien van R. Strauss.

Seizoensopening met Lorenzo Viotti

Hij mag dan Zwitsers zijn, maar met een Italiaanse vader heeft chef-dirigent Lorenzo Viotti een stevige druppel mediterraans bloed in zijn aderen. Dat temperament heeft hij al verscheidene malen laten zien en horen bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. Hij opent zijn eerste seizoen als chef-dirigent met een zonovergoten programma waarin Italië centraal staat. Dat begint al met de Ouverture ‘Guillaume Tell’ van Rossini, waar ook een Zwitsers en zelfs een Frans tintje aan zit. En al heeft Schubert Italië nooit bezocht, zijn vrolijke Symfonie nr. 6 loopt over van zonnig temperament.

Met Strauss naar Italië

Ook de Duitse Richard Strauss was dol op Italië. Op 22-jarige leeftijd ging hij er uitgebreid op vakantie en genoot volop van het schitterende land. Hij legde zijn indrukken vast in een groots vierdelig symfonisch gedicht: Aus Italien. Het Nederlands Philharmonisch Orkest neemt je, in het kielzog van Strauss, mee langs de heuvels van Toscane, de statige ruïnes van Rome, de goudgele stranden van Sorrento en een opgetogen Napolitaans volksfeest.

Ster advertentie
Ster advertentie