Concert

Bosch Requiem 2022

foto: NTR Podium Witteman
  1. Concertenchevron right
  2. Bosch Requiem 2022

Hoe bijzonder: de wereldpremière van het Requiem van Joey Roukens, uitgevoerd door het Nederlands Kamerkoor en Amsterdam Sinfonietta onder leiding van Sofi Jeannin.

Een requiem is niet zomaar een muziekstuk – het genre maakt hogere krachten los, zo lijkt het. Joey Roukens, componist van het Bosch Requiem 2022, weet dat als geen ander. De requiems van Mozart en Fauré tot Britten behoren wat hem betreft tot ‘het mooiste en diepzinnigste wat deze componisten geschreven hebben’. Roukens’ Requiem wordt een overwegend intiem en sereen werk voor kamerkoor, strijkorkest en slagwerk. Behalve delen uit de traditionele liturgie gebruikt Roukens ook moderne seculiere poëzie over dood en afscheid. Want een requiemheeft betekenis voor iedereen.

Roukens bereikt een groot publiek met zijn energieke, eclectische muziek. Zijn Requiem belooft atypisch te worden; met het overwegend verstilde Angeli voor zangkwintet en cello-octet nam hij daar recent al een voorschot op. Het Bosch Requiem is een gezamenlijke compositieopdracht van het Muziekgebouw en festival November Music, die het muziekleven jaarlijks verrijkt met een substantieel nieuw werk. Eerdere componisten waren Anthony Fiumara, Kate Moore, Calliope Tsoupaki, Seung Won Oh en Hawar Tawfiq.

Speellijst is niet beschikbaar.

Opnamedatum

donderdag 03 november 2022

Omroep

NTR

Componisten

Joey Roukens

Uitvoerenden

Sofi Jeannin (Dirigent)

Ensembles

Nederlands Kamerkoor;Amsterdam Sinfonietta

Tijdperken

Nieuwste muziek

Locatie

Muziekgebouw aan het Ij, Amsterdam

Ster advertentie
Ster advertentie