Concert

Avond van de GrachtenfestivalPrijs

foto: GrachtenFestival
  1. Concertenchevron right
  2. Avond van de GrachtenfestivalPrijs

De GrachtenfestivalPrijs


De GrachtenfestivalPrijs past in de missie van het Grachtenfestival om jonge, talentvolle, klassieke musici te presenteren aan een breed publiek. De jonge talenten worden vaak meerdere jaren uitgenodigd te komen spelen, waarbij ze een podium krijgen dat past bij het stadium van hun carrière. Het Grachtenfestival daagt de musici uit buiten de gebaande paden te treden en ondersteunt hen daarin. Een nominatie voor de GrachtenfestivalPrijs is voor jonge klassieke musici een belangrijke impuls voor hun loopbaan.

De prijs werd eerder gewonnen door Shin Sihan (viool, 2020), Emmy Storms (viool, 2019), Raoul Steffani (bariton, 2018), Ella van Poucke (cello, 2017), Sophiko Simsive (piano, 2016), Mathieu van Bellen (viool, 2015), Rosanne van Sandwijk (mezzosopraan, 2014), Remy van Kesteren (harp, 2013), duo Sax & Stix (saxofoon en slagwerk, 2012), Karin Strobos (mezzosopraan, 2011), Judith van Wanroij (sopraan, 2010), duo Izhar Elias en Erik Bosgraaf (gitaar en blokfluit, 2009), Lisa Jacobs (viool, 2008) en Ties Mellema (saxofoon, 2007). De GrachtenfestivalPrijs werd in het leven geroepen naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van het Grachtenfestival in 2007.

De genomineerden voor de GrachtenfestivalPrijs 2021 zijn klarinettist Jelmer de Moed, pianiste Yang Yang Cai, en cellist Alexander Warenberg.

GrachtenfestivalPrijs 2021

Dit concert is niet meer beschikbaar

Opnamedatum

vrijdag 20 augustus 2021

Omroep

NTR

Componisten

Franz Schubert, Maurice Ravel, Isaac Albéniz, Sergej Rachmaninov, Zoltán Kodály, Jérôme Ducros, Amarante Nat, Max Buch

Uitvoerenden

Alexander Warenberg (cello), Nikola Meeuwsen (piano), Yang Yang Cai (piano), Judith Weusten (sopraan), Jelmer de Moed (klarinet), Ramon van Engelenhoven (piano)

Tijdperken

Vroeg twintigste eeuw, Midden/laat twintigste eeuw, Nieuwste muziek, Romantisch

Locatie

Grand Hotel Krasnapolsy, Amsterdam

Ster advertentie
Ster advertentie