Concert

Alena Baeva speelt Beethoven Vioolconcert

foto: Shirokov
  1. Concertenchevron right
  2. Alena Baeva speelt Beethoven Vioolconcert

Drie dagen hoogtepunten van Beetoven in het Concertgebouw: het Orkest van de Achttiende Eeuw viert het Beethoven Festival. Op deze dag Alena Baeva in het Vioolconcert. Alexander Janiczek leidt, als concertmeester, de Eerste symfonie.

Beethoven Festival met Orkest van de Achttiende Eeuw
Drie dagen hoogtepunten van de meester: het Orkest van de Achttiende Eeuw viert het Beethoven Festival. Al meer dan veertig jaar neemt het werk van Beethoven een centrale plaats in op de lessenaars van het Orkest van de Achttiende Eeuw. En al meer dan veertig jaar benaderen de orkestleden de Duitse grootmeester op dezelfde manier: nooit een noot voor lief nemend en altijd spelen alsof het de eerste keer is. Het resultaat is een immer heldere, frisse en ademende Beethoven.

Alena Baeva
De Russische violiste Alena Baeva bracht in 2021 een album uit met daarop Beethovens Vioolconcert. ‘Opmerkelijk sterk en precies’ noemde Crescendo haar ‘Olympische spel’. Pizzicato sprak van een ‘fijngevoelige en contrastrijke’ interpretatie. Het Vioolconcert wordt gevolgd door de Eerste symfonie. Alexander Janiczek leidt, als concertmeester, het Orkest van de Achttiende Eeuw in dit energieke werk.

Alena Baeva speelt Beethoven Vioolconcert

Opnamedatum

dinsdag 23 mei 2023

Omroep

NTR

Componisten

Ludwig van Beethoven

Uitvoerenden

Alena Baeva (viool), Alexander Janiczek (Dirigent)

Ensembles

Orkest van de achttiende eeuw

Tijdperken

Klassiek

Locatie

Concertgebouw, Amsterdam

Ster advertentie
Ster advertentie