Naar homepage
Concert

De Nationale Opera Studio met het Nederlands Kamerorkest

  1. Concertenchevron right
  2. De Nationale Opera Studio met het Nederlands Kamerorkest

Avondconcert, maandag 14 juni 2021

Het Nederlands Kamerorkest en vier zangers van De Nationale Opera Studio brengen een gevarieerd programma met muziek van Boccherini tot Hillborg.

Het Nederlands Kamerorkest speelt een zeer uiteenlopend programma. Naast fragmenten uit Orphée et Euridice van Gluck bestaat het programma uit enkele schitterende werken voor solozang en orkest, zoals het impressionistische Miroir de peine van Andriessen, enkele Amerikaanse liederen van Copland en een hedendaagse cantate van de Zweed Anders Hillborg. Gezamenlijk brengen de zangers hoogtepunten uit Mozarts opera Così fan tutte. Het concert opent met een duivelse symfonie van Boccherini. Hierin heeft de componist letterlijk muziek van tijdgenoot Gluck overgenomen uit zijn opera Orphée et Eurydice; een perfecte opmars naar de aria’s van Gluck die hierop volgen.

Met De Nationale Opera Studio biedt De Nationale Opera jonge zangers die zich overtuigend bewezen hebben een schat aan ervaring in de wereld van opera. Het talentenprogramma ging in 2018 van start en wordt geleid door de internationaal gerenommeerde sopraan Rosemary Joshua. Verity Wingate (sopraan), Maya Gour (mezzosopraan), Maksym Nazarenko (bariton) en Frederik Bergman (bas-bariton) laten in dit concert met het Nederlands Kamerorkest horen hoe groot hun vocale talent en ambitie is.

Foto: ANP, Koen Suyk

Ster advertentie
Ster advertentie