Openingsconcert Storioni Festival met wereldpremière

Avondconcert, donderdag 27 mei

De Australische componist Brett Dean had in 2020 de twijfelachtige eer om ons als eerste bewust te maken van de ‘corona-bedreigingen’ in 2020. Gelukkig konden we deze bijzondere wereldpremière uitstellen tot het Storioni Festival in 2021. Dean is behalve een veelgevraagd componist een getalenteerd altviolist. Hij voerde jarenlang de altviool groep aan van de Berliner Philharmoniker. In 2021 gaan we tijdens het Storioni Festival de wereldpremière beleven van zijn nieuwe werk voor pianokwartet, opgedragen aan het Storioni Trio, waarbij Dean zelf de altvioolpartij voor zijn rekening zal nemen.

Die tote Stadt is een opera in drie bedrijven van Erich Wolfgang Korngold. Op het programma staat één van de beroemdste aria’s uit deze opera: Glück das mir verblieb (“Marietta’s lied”) door Bart van de Roer (piano) en Wouter Vossen (viool) samen met de bijzondere Barbara Kozelj (sopraan).

Het concert eindigt met het feestelijke romantische Spohr nonet in een all-star bezetting.

Bron: storioni-festival.nl
Foto: Storioni Festival

Openingsconcert Storioni Festival met wereldpremière

Concertinformatie

Opnamedatum:
donderdag 27 mei 2021

Componisten:
Erich Wolfgang Korngold, Brett Dean, Louis Spohr

Uitvoerenden :
Barbara Kozelj (sopraan), Bart van de Roer (piano), Brett Dean (altviool), Federico Altare (fluit), Gerard Spronk (viool), Gretha Tuls (fagot), Hannah Strijbos (altviool), Julien Hervé (klarinet), Marc Vossen (cello), Roger Cramers (hobo), Ron Schaaper (hoorn), Wouter Vossen (viool), Ying Lai Green (controbas)

Orkest:
Storioni Trio

Tijdperken:
Midden/laat twintigste eeuw, Nieuwste muziek, Romantisch

Omroep:
NTR

Locatie:
Muziekgebouw, Eindhoven

Luister ook

Mijn favorieten