5 maart 2021 Filmmuziek Top 50 12:00 - 18:00 uur

Meer informatie

Rosanne Philippens in het Zondagochtend Concert

Het Zondagochtend Concert, 14 februari 2021

Rosanne Philippens

Rosanne Philippens (Amsterdam, 1986) begon op driejarige leeftijd met viool spelen. Haar vioolspel kenmerkt zich door een perfecte techniek, een grote openheid en het streven om zich voortdurend te ontwikkelen. Door haar gedrevenheid en communicatieve instelling weet ze haar publiek mee te slepen.
In 2009 behaalde ze aan het Koninklijk Conservatorium haar diploma summa cum laude en vervolgde haar studie aan de Hans Eisler Akademie in Berlijn waar ze in 2014 haar master haalde met de hoogst mogelijke cijfers.
Rosanne won het Nationaal Vioolconcours (Amsterdam Concertgebouw 2009) en het Internationale Violin Wettbewerb Freiburg (2014).
Ze werkte samen met dirigenten zoals Yannick Nézet-Séguin, Lawrence Foster en Xian Zhang en soleerde met orkesten als het Radio Filharmonisch Orkest, het Rotterdams Filharmonisch Orkest, Barcelona Symphony Orchestra, het Jerusalem Symphony Orchestra en het Filharmonisch Orkest Freiburg naast vele andere orkesten.
In het seizoen 2017/18 treedt ze op bij concerten en tournees met het Radio Filharmonisch Orkest, het Orchestra International de Genève, Het Amsterdams Sinfonietta en Het Symphonieorchester St. Gallen. Verder is ze bij het “Midsummer Music Festival” in Reykjavik en het “Voice of Music festival” in Israel uitgenodigd.
Als kamermusicus is Rosanne zeer actief. Ze speelt met musici als Guy Braunstein, Thorleif Thedeen, Amihai Grosz, Julien Quentin, Itamar Golan, Vilde Frang en Nicolas Altstaedt op festivals in Duitsland, Zwitserland, Zweden, Israel en Engeland. Op voorspraak van Janine Jansen bespeelt Rosanne de “Barrere” Stradivarius uit 1727 die haar ter beschikking is gesteld door het Elise Mathilde Fonds.

Bron: rosannephilippens.com

Foto: Marc Wielaert

Rosanne Philippens in het Zondagochtend Concert

Concertinformatie

Opnamedatum:
zondag 14 februari 2021

Componisten:
Karol Szymanowski, Arvo Pärt, Franz Schubert

Uitvoerenden :
Julien Quentin (piano), Rosanne Philippens (viool)

Tijdperken:
Vroeg twintigste eeuw, Midden/laat twintigste eeuw, Romantisch

Omroep:
AVROTROS

Locatie:
Koninklijk Concertgebouw, Amsterdam

Luister ook

Mijn favorieten