5 maart 2021 Filmmuziek Top 50 12:00 - 18:00 uur

Meer informatie

Gurrelieder met Reinbert de Leeuw

Avondconcert, zondag 14 februari 2021

Op 23 maart 2011 dirigeerde Reinbert de Leeuw de Gurrelieder van Arnold Schönberg, een megaproject waarvoor maar liefst 356 musici het podium betraden. Op 14 februari 2021 is het precies een jaar geleden dat Reinbert de Leeuw is overleden.

De Leeuw was een groot voorvechter van de muziek van Schönberg. Dat hij diens Gurrelieder kon uitvoeren was voor hem een droom die uitkwam. De weg ernaartoe is door documentairemaker Carine Bijlsma vastgelegd in de film Extase. De Leeuw stoomt in tien dagen het orkest, bestaand uit musici van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en Codarts, klaar voor de uitverkochte uitvoering in De Doelen.

Foto: ANP

Gurrelieder met Reinbert de Leeuw

Concertinformatie

Opnamedatum:
dinsdag 23 maart 2021

Componist:
Arnold Schönberg

Uitvoerenden :
Alexander Oliver (spereekstem), Andrew Schroeder (Bauer; bariton), Catherine Wyn-Rogers (Waldtaube; mezzosopraan), Daniël Kirch (Waldemar; tenor), Eberhard Francesco Lorenz (Klaus-Narr; tenor), Melanie Diener (Tove; sopraan)

Orkesten:
Symfonie Orkest van het Koninklijk Conservatorium Den Haag & Codarts Symfonie Orkest & Koren van het Koninklijk Conservatorium Den Haag en Codarts Rotterdam & Brabant Koor & Toonkunstkoor Amsterdam, Symfonie Orkest van het Koninklijk Conservatorium Den Haag & Codarts Symfonieorkest & Koren van het Koninklijk Conservatorium Den Haag en Codarts Rotterdam & Brabant Koor & Toonkunstkoor Amsterdam

Dirigent :
Reinbert de Leeuw

Tijdperk:
Vroeg twintigste eeuw

Omroep:
NTR

Locatie:
De Doelen, Rotterdam

Luister ook

Mijn favorieten