Kijk live naar de NTR ZaterdagMatinee LUDWIG & Barbara Hannigan Music for the Theatre: Congratulations to Barbara Hannigan!

Direct kijken

Wonder

NTR Avondconcert, maandag18 januari 2021

Bijzondere tijden vragen om wonderlijke muziek. Dat zien we door de eeuwen heen steeds weer op andere manieren gebeuren. Hierin schuilt de absolute veerkracht van creatieve mensen.

Zo leefde Hadyn, met zijn goedbetaalde baan bij een invloedrijke Hongaarse familie, afgezonderd van de wereld. Juist daardoor voelde hij zich gedwongen om zijn originaliteit te tonen. Dat mondde uit in de bloedstollend mooie La Passione: een meesterwerk vol heftige emoties. Fiumara is een componist die onmiddellijk begrepen wil worden. Zijn See the Sky About to Rain is een lied van hoop en troost over de vreemde tijd waarin we anno 2020 leven. In 1918 bracht Stravinski een hommage aan de overleden Debussy. Waar deze Russische grootmeester normaal uitbundige balletmuziek schreef, componeerde hij nu een ingetogen en indringend koraal dat uiteindelijk de kern vormde van Symphonies of Wind Instruments. En, last but not least, ongetwijfeld het grootste wonder uit onze geschiedenis: het scheppingsverhaal. Milhaud maakte een statement door dit verhaal te verklanken in een verrassende combinatie van jazz en traditionele kamermuziek.

Bron: philharmoniezuidnederland.nl
Foto: Cristofer Jeschke

Dit concert is niet meer online te beluisteren. Gelukkig hebben we nog veel andere concerten die wél beschikbaar zijn.

Klik hier voor al onze concerten
Wonder

Concertinformatie

Opnamedatum:
donderdag 29 oktober 2020

Componist:

Tijdperk:

Locatie:
Muziekgebouw Eindhoven, Eindhoven

Luister ook

Mijn favorieten