New Year Music Festival: Hommage aan César Franck

Avondconcert, woensdag 6 januari 2020

Nieuwjaarsfestival, Het Stiftfestival en Classical NOW! in Studio 150
Een divers gezelschap musici, onder de artistieke leiding van violist Daniel Rowland, komt samen voor een heerlijk concert om 2021 mee af te trappen. In dit tweede deel focussen ze zich op de muziek van César Franck.

De mooiste vioolsonate ooit
De mooiste vioolsonate ooit. Volgens velen zette César Franck die op papier. Aan het eind van zijn leven, op de toppen van zijn kunnen, schreef hij dat uitgebalanceerde meesterwerk. Minder bekend is dat hij rond zijn twintigste stukken componeerde die overrompelen door hun gedurfde originaliteit. In 1845 voltooide hij een Sextet voor piano en strijkers: Solo de piano avec accompagment de quintette. Een stuk dat met niets uit die tijd te vergelijken valt. Minimal music avant la lettre.

Stiftfestival en Classical NOW!
De programma's stonden oorspronkelijk gepland op de wintereditie van het Stiftfestival en Classical NOW! Door de huidige maatregelen tegen corona vonden de concerten plaats als livestreams vanuit de Bethlehemkerk in Amsterdam.

Bron: studio150.nl

Dit concert is niet meer online te beluisteren. Gelukkig hebben we nog veel andere concerten die wél beschikbaar zijn.

Klik hier voor al onze concerten
New Year Music Festival: Hommage aan César Franck

Concertinformatie

Opnamedatum:
zaterdag 02 januari 2021

Componist:

Uitvoerenden :
Anna Fedorova (piano), Dana Zemtsov (altviool), Daniel Rowland (viool), Floor le Coultre (viool), Maja Bogdanovic (cello), Nicholas Schwartz (contrabas), Pau Codina (cello)

Tijdperk:

Locatie:
Studio 150 (Bethlehemkerk), Amsterdam

Luister ook

Mijn favorieten