60 jaar ZaterdagMatinee De meest memorabele concerten uit het omroeparchief

Meer informatie

New Year Music Festival: Een poëtische matinee

Avondconcert, woensdag 6 januari 2021

Nieuwjaarsfestival, Het Stiftfestival en Classical NOW! in Studio 150
Een divers gezelschap musici, onder de artistieke leiding van violist Daniel Rowland, komt samen voor een heerlijk gevarieerd concert om 2021 mee af te trappen. In dit eerste deel van het programma passeren talloze componisten de revue.

Parijse smeltkroes in exclusieve salon
Parijs was rond 1900 de stad van de salons. Kunstminnende Parijzenaars kwamen graag samen voor muziek en poëzie. Liefst in select gezelschap. Er mochten maar 30 concertbezoekers samenkomen en dus wordt er van de nood een deugd gemaakt met deze exclusieve salon. We richten onze schijnwerpers natuurlijk op Parijs.
Een matinee met korte stukken van Debussy, Satie, Enescu, Ravel, Lili Boulanger en Chausson, die zich lieten inspireren door blues, zigeunermuziek, flamenco, Cubaanse habanera en Argentijnse tango. Een kleurrijke smeltkroes, net als het Parijs van toen. Ook gedichten staan op het programma, door de musici voorgedragen.

Stiftfestival en Classical NOW!
De programma's stonden oorspronkelijk gepland op de wintereditie van het Stiftfestival en Classical NOW! Door de geldende maatregelen tegen corona vonden de concerten plaats als livestreams vanuit de Bethlehemkerk in Amsterdam.

Bron: studio150.nl
Foto: Erwan Hesry

New Year Music Festival: Een poëtische matinee

Concertinformatie

Opnamedatum:
zaterdag 02 januari 2021

Componisten:
Claude Debussy, Georges Enescu, Maurice Ravel, Lili Boulanger, Erik Satie, Astor Piazzolla, Ernest Chausson

Uitvoerenden :
Anna Fedorova (piano), Dana Zemtsov (altviool), Daniel Rowland (viool), Floor le Coultre (viool), Joël Waterman (altviool), Maja Bogdanovic (cello), Natacha Kudritskaya (piano), Pau Codina (cello), Tijmen Huisingh (viool)

Tijdperk:
Vroeg twintigste eeuw

Omroep:
NTR

Locatie:
Studio 150 (Bethlehemkerk), Amsterdam

Luister ook

Mijn favorieten