60 jaar ZaterdagMatinee De meest memorabele concerten uit het omroeparchief

Meer informatie

Internationaal Kamermuziek Festival: Franck Pianokwintet

Avondconcert, woensdag 30 december 2020

Vanwege alle maatregelen heeft het Internationaal Kamermuziek Festival dit jaar een nationaal tintje. De jonge Nederlandse musici en ensembles die toch al op het festival zouden optreden, spelen de hoofdrol in een prachtig programma.

2020 is het jaar van violiste Coraline Groen. Zij won de Oskar Back Prijs en publieksprijs van het Nederlands Vioolconcours 2020. "Zeer stijlbewuste speler, gevoel voor de lange lijn, lef om de meest ingetogen klanken te produceren, eigenzinnige cadenzen, spannend en edel spel” waren enkele woorden van de jury. Sinds 2020 is zij ook actief als tweede violiste in het Koninklijk Concertgebouworkest. En in december speelt ze een hoofdrol in het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht. Samen met Laura Lunansky, Martina Forni, Jobine Siekman, Rik Kuppen en Robbrecht Van Cauwenberghe speelt ze werk van Antonín Dvorák, Anton Webern, César Franck en een toegift van Astor Piazzolla

foto: Feiko Koster

Internationaal Kamermuziek Festival: Franck Pianokwintet

Concertinformatie

Opnamedatum:
woensdag 30 december 2020

Componisten:
Antonín Dvořák, Anton Webern, César Franck, Astor Piazzolla

Uitvoerenden :
Coraline Groen (viool), Jobine Siekman (cello), Laura Lunansky (viool), Martina Forni (altviool), Rik Kuppen (piano), Robbrecht Van Cauwenberghe (bajan)

Tijdperken:
Romantisch, Vroeg twintigste eeuw

Omroep:
AVROTROS

Locatie:
TivoliVredenburg, Utrecht

Luister ook

Mijn favorieten