60 jaar ZaterdagMatinee De meest memorabele concerten uit het omroeparchief

Meer informatie

Internationaal Kamermuziek Festival: Schubert's Forellen

Avondconcert, woensdag 30 december 2020

Vanwege alle maatregelen heeft het Internationaal Kamermuziek Festival dit jaar een nationaal tintje. De jonge Nederlandse musici en ensembles die toch al op het festival zouden optreden, spelen de hoofdrol in een prachtig programma. Violist Tim Brackman is dit jaar Young Artist in Residence en kreeg carte blanche om iedere dag een programma te presenteren waarvoor hij een aantal andere jonge Nederlandse musici mocht uitnodigen.

Met zijn muzikale vrienden Floor Le Coultre (altviool), Pieter de Koe (cello), Jordi Carrasco Hjelm (contrabas) en Rik Kuppen (piano) speelt Tim het Forellenkwintet van Franz Schubert. In iets kleinere bezetting spelen ze het Pianokwartet van Gustav Mahler, een ééndelig werk met een 24 maten tellend Scherzo wat in 1988 door Alfred Schnittke werd gecompleteerd. Het concert opent met Thin air, een speciaal geschreven solo-compositie van de Grieks-Nederlandse componist Calliope Tsoupaki, dat op 20 juni in première ging en sindsdien in een vorm van compassie-estafette van festival naar festival kriskras over de wereld gaat en digitaal wordt gedeeld.

Bron: tivolivredenburg.nl
Foto: Foppe Schut

Internationaal Kamermuziek Festival: Schuberts Forellen

Concertinformatie

Opnamedatum:
woensdag 30 december 2020

Componisten:
Calliope Tsoupaki, Gustav Mahler, Franz Schubert

Arrangeur :
Alfred Schnittke

Uitvoerenden :
Floor le Coultre (altviool), Jordi Carrasco Hjelm (contrabas), Pieter de Koe (cello), Rik Kuppen (piano), Tim Brackman (viool)

Tijdperken:
Nieuwste muziek, Vroeg twintigste eeuw, Romantisch

Omroep:
AVROTROS

Locatie:
TivoliVredenburg, Utrecht

Luister ook

Mijn favorieten