Alexandre Kantorow speelt Chopins Tweede pianoconcert

Pianist Alexandre Kantorow – volgens kenners ‘de reïncarnatie van Liszt’ – soleert in Chopins Tweede pianoconcert met het Nederlands Kamerorkest. Onder de bevlogen leiding van Gordan Nikolić speelt het orkest de Eerste symfonie van Georges Bizet.

Alexandre Kantorow
Twee seizoenen geleden debuteerde Alexandre Kantorow op indrukwekkende wijze bij het Nederlands Kamerorkest. Als geen ander laat de jonge Franse pianovirtuoos in het Tweede pianoconcert van Chopin zijn vingers over de toetsen dansen. Alexandre Kantorow won vorig jaar als eerste Fransman de gouden medaille en de Grand Prix tijdens het Internationaal Tsjaikovski-concours, één van de meest prestigieuze concoursen wereldwijd.

Bizets Symfonie nr.1
Chopin schreef zijn Tweede pianoconcert aan het begin van zijn carrière, toen hij nog maar negentien jaar oud was. Bizet was zelfs twee jaar jonger toen hij zijn Eerste symfonie componeerde. Een sprankelend jeugdwerk dat een sluimerend bestaan leidde totdat choreograaf Balanchine er een schitterend ballet bij creëerde en het stuk zo onsterfelijk maakte. Het dansante werk past bij uitstek bij het Nederlands Kamerorkest en het bevlogen karakter van muzikaal leider Gordan Nikolić. 

Lees hier de programmatoelichting

Alexandre Kantorow speelt Chopins Tweede pianoconcert

Concertinformatie

Opnamedatum:
maandag 12 oktober 2020

Componisten:
Frédéric Chopin, Georges Bizet

Uitvoerder :
Alexandre Kantorow (piano)

Orkest:
Nederlands Kamerorkest

Dirigent :
Gordan Nikolic

Tijdperk:
Romantisch

Omroep:
NTR

Locatie:
Concertgebouw, Amsterdam

Luister ook

Mijn favorieten