25 jaar Storioni Trio

Het Zondagochtend Concert 11 oktober 2020

Het Storioni Trio viert zijn 25-jarig jubileum met Beethovens prikkelende eerste pianotrio en een absolute publieksfavoriet: Dvořáks 'Dumky'-trio.

25 jaar het Storioni Trio
Het Storioni Trio viert dit seizoen alweer 25 succesvolle jaren op de internationale podia. Pianist Bart van de Roer, violist Wouter Vossen en cellist Marc Vossen brengen al een kwart eeuw een breed repertoire. Het trio heeft bovendien een eigen festival, dat in 2019 letterlijk naar de mensen toekwam. Door heel de stad Eindhoven vonden (buiten)concerten plaats. Met dezelfde frisse inslag speelt het trio Beethovens prikkelende Pianotrio in Es, op.1, nr.1.

Dvořák
In hun feestjaar speelt het Storioni Trio de componisten die hen het dichtst bij het hart liggen, waaronder natuurlijk Dvořák. Diens 'Dumky'-trio is een absolute publieksfavoriet. Op inventieve wijze verwerkt Dvořák Slavische volksmuziekinvloeden. Soms melancholiek en dromerig, soms vurig en feestelijk, soms al die dingen tegelijk. De bijnaam 'dumky' verwijst naar de zes ‘dumka’s’, Oekraïense liederen, die de componist inspireerden.

Bron: concertgebouw.nl
Foto: Merlijn Doomernik

25 jaar Storioni Trio

Concertinformatie

Opnamedatum:
zaterdag 10 oktober 2020

Componisten:
Ludwig van Beethoven, Antonín Dvořák

Uitvoerder :
Storioni Trio

Tijdperken:
Klassiek, Vroeg twintigste eeuw

Omroep:
AVROTROS

Locatie:
Concertgebouw, Amsterdam

Luister ook

Mijn favorieten