Meer NPO

60 jaar ZaterdagMatinee De meest memorabele concerten uit het omroeparchief

Meer informatie

Beethoven en Schumann

Avondconcert woensdag 16 september 2020

Pianist Nicolas van Poucke geldt als een van de meest opvallende talenten van zijn generatie. Hij maakte op 13-jarige leeftijd zijn debuut in het Concertgebouw van Amsterdam en speelde wereldwijd in concertzalen. Op het programma staan de Waldsteinsonate van Ludwig van Beethoven en de Fantasiestücke op.12 van Robert Schumann

Schumann
Tijdens de lockdown legde Van Poucke zich toe op de muziek van Robert Schumann. Dit najaar verschijnt een nieuwe album met daarop onder andere de Fantasiestücke op.12, die ook hier op het programma staan.

Beethoven
"2020 zou hét Beethovenjaar te worden. Toen vaagde het virus alles weg. Maar inmiddels, onder de huidige omstandigheden, kan Beethovens muziek weer klinken", zo schrijft Nicolas van Poucke in de aankondiging van zijn concert. Op het programma staat de beroemde Waldsteinsonate, die Beethoven opdroeg aan één van zijn belangrijkste mecenassen, Ferdinand Ernst Graf von Waldstein. Nicolas van Poucke: “De Waldsteinsonate is absoluut een van mijn favoriete stukken. De energie, vitaliteit en de verbluffende originaliteit vind ik ontzettend inspirerend. Het is altijd weer een voorrecht om dit geniale stuk te mogen spelen.”

foto door: Hans van der Woerd

Beethoven en Schumann

Concertinformatie

Opnamedatum:
zondag 09 augustus 2020

Componisten:
Ludwig van Beethoven, Robert Schumann, Frédéric Chopin

Uitvoerder :
Nicolas van Poucke (piano)

Tijdperken:
Klassiek, Romantisch

Omroep:
NTR

Locatie:
Westvestkerk, Schiedam

Luister ook

Mijn favorieten