Nederlands Kamerorkest speelt Mozart en Fauré

Avondconcert 13 januari 2020

Eric Le Sage (foto) speelt schitterende concertante pianomuziek van Mozart en Fauré. Daarnaast symfonische muziek van beide componisten onder leiding van orkestleider Gordan Nikolić.
 
Eric Le Sage
De Franse pianist Eric Le Sage, beroemd om zijn veelzijdigheid, is bij uitstek geschikt om het populaire Pianoconcert nr. 16 van Mozart te spelen. Het is een werk waarmee de componist zelf indertijd groot succes had bij het kritische Weense publiek. Le Sage is ook een vurig pleitbezorger van minder bekend repertoire voor zijn instrument. Wat dat betreft is de zelden uitgevoerde, maar heerlijk Frans romantisch klinkende Fantasie voor piano en orkest van Fauré een uitstekende combinatie met Mozart.

Mozart en Fauré
Ook in het symfonische repertoire passen de lichte klassieke kleuren van Mozart prachtig bij de soms tere pasteltinten van Fauré, zeker onder leiding van de gedreven leider van het Nederlands Kamerorkest Gordan Nikolić. Vrolijk en joviaal klinkt Mozarts speciaal voor zijn concerten in Parijs geschreven Symfonie nr. 31. Fauré leeft zich helemaal in in het beroemde mystieke toneelstuk Pelléas et Mélisande van Maeterlinck. In zijn benadering klinkt het als een subtiel symfonisch aquarel.
 
bron: concertgebouw.nl

Nederlands Kamerorkest speelt Mozart en Fauré

Concert informatie

Opnamedatum:
maandag 13 januari 2020

Componisten:
Fauré, Gabriel / Mozart, Wolfgang Amadeus

Uitvoerenden:
Nederlands Kamerorkest / Nikolic, Gordan / Sage, Eric le

Tijdperken:
Romantiek / Klassiek

Omroep:
NTR

Locatie:
Koninklijk Concertgebouw

Luister ook

Mijn favorieten