Daniel Müller-Schott speelt Haydns Celloconcert in C

Het Zondagochtend Concert 12 januari 2020

Daniel Müller-Schott soleert bij het Radio Filharmonisch Orkest in Haydns Celloconcert in C. Van Strauss klinkt het symfonisch gedicht Also sprach Zarathustra. Dirigent is Vasily Petrenko.

Strauss’ Also sprach Zarathustra
Vasily Petrenko dirigeert Richard Strauss’ symfonische gedicht Also sprach Zarathustra. Een spectaculaire zonsopgang start muzikale bespiegelingen over goed en kwaad. Over de kosmos, en het doel van het leven. Strauss baseerde zijn werk op het gelijknamige boek van Nietzsche. Petrenko leidt het bij het Radio Filharmonisch orkest. ‘Subliem’, ervaarde NRC een van hun eerdere samenwerkingen.

Daniel Müller-Schott in Haydn
Aan de Norddeutschen Rundfunk vertelde Daniel Müller-Schott over zijn liefde voor de cello: ‘De sonoriteit is geweldig, en de klank treft je werkelijk in je hart, beroert de ziel.’ Müller-Schott bracht onlangs de albums Trip to Russia en Cello reimagined uit. Op die laatste cd speelde hij een vioolconcert van Haydn. ‘Ondernemend en fantasierijk’, oordeelde The Strad. Bij het Radio Filharmonisch Orkest soleert hij in Haydns Celloconcert in C. Een levendig gesprek tussen cello en ensemble, met statige momenten en een slotdeel als een achtbaan. De Frankfurter Allgemeine Zeitung prees Müller-Schotts uitvoering. ‘Een meesterlijke intonatie.’

Bron: concertgebouw.nl
foto: © Uwe Arens

 

Daniel Müller-Schott speelt Haydns Celloconcert in C

Concert informatie

Opnamedatum:
zondag 12 januari 2020

Componisten:
Haydn, Joseph / Strauss, Richard

Uitvoerenden:
Müller-Schott, Daniel / Radio Filharmonisch Orkest / Petrenko, Vasily

Tijdperken:
Klassiek / Romantiek

Omroep:
AVROTROS

Locatie:
Concertgebouw

Luister ook

Mijn favorieten