Feestelijk nieuwjaarsconcert: van Johann Strauss jr. tot Rossini en Verdi

Het Zondagochtend Concert 5 januari 2020

 

Gelukkig nieuwjaar! Het Sinfonieorchester Wuppertal en Julia Jones brengen tijdens dit feestelijke concert de meest dynamische werken van Johann Strauss jr. (foto) Ook komen Rossini, Mascagni en Verdi langs. Een meeslepende start van 2020!

Nieuwjaarsconcert
Geen betere manier om het nieuwe jaar in te luiden dan met een opwekkend concert. Dat kun je natuurlijk op tv bekijken, maar wij halen Wenen gewoon naar Amsterdam. Het Sinfonieorchester Wuppertal speelt de meest dynamische werken van Johann Strauss jr. En het zakt geregeld af naar het zuiden. Onder de noemer Italienische Reise komen Rossini, Mascagni en Verdi langs. Spektakelstukken, geleid door Julia Jones, bekend om haar spetterende werk voor muziektheater.

Van Wenen naar Italië
Rosen aus dem Süden… Johann Strauss jr. droomt er bij weg in een van zijn beroemdste walsen. Het Sinfonieorchester Wuppertal speelt allerhande knipogen tussen Wenen en Italië in deze Italienische Reise. Rossini’s ouverture uit Guillaume Tell is de start van een klaterend concert vol polka’s en tarantella’s. Van Verdi klinkt de ouverture bij de opera Nabucco. En van Mascagni is er het intermezzo bij Cavalleria rusticana, bekend van vele Hollywoodfilms. Een meeslepende start van 2020!

 

Feestelijk nieuwjaarsconcert: van Johann Strauss jr. tot Rossini en Verdi

Concert informatie

Opnamedatum:
zondag 05 januari 2020

Componisten:
Rossini, Gioachino / Wolf-Ferrari, Ermanno / Strauss (jr.), Johann / Mascagni, Pietro / Verdi, Giuseppe

Uitvoerenden:
Sinfonie Orchester Wuppertal / Jones, Julia

Tijdperken:
Romantiek

Omroep:
AVROTROS

Locatie:
Koninklijk Concertgebouw

Luister ook

Mijn favorieten