Meer NPO

NPO Radio 4 presenteert: Het Zomeravondconcert

Bekijk de programmering

Pearls in Baroque speelt Bachs sonates voor viool en klavecimbel

Zomeravondconcert woensdag 15 juli

Pearls in Baroque is een platform voor barokmuziek. Bachs sonates worden gespeeld door barokvioliste en concertmeester van de Nederlandse Bachvereniging Sayuri Yamagata en klavecinist en artistiek leider van Pearls in Baroque Noriko Amano.

Pearls in Baroque
Artistiek leider van Pearls in Baroque Noriko Amano studeerde piano aan de Toho Musical College, Musical History and Musical Aesthetics aan de Tokyo’s Keio University en klavecimbel aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. In 2014 gaf zij een prestigieus solo recital King’s Favour in Ueno Bunka Hall in Tokyo en in Het Concertgebouw. Ze speelde zowel in ensembles als solo, in Europa en Japan. Sayuri Yamagata studeerde moderne viool aan de Toho-Gakuen School of Music in Tokyo en kwam naar Nederland om barokviool te studeren aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Bachs Sonates voor viool en klavecimbel
Bachs Sonates voor viool en klavecimbel werden onlangs door Pearls in Baroque op cd uitgebracht. Sayuri: 'In de uren waarin deze fantastische barokmuziek werd gerepeteerd en opgenomen met Noriko raakte ik nooit verveeld door deze werken. Elke keer dat we deze zes sonates speelden, deed ik nieuwe ontdekkingen en elke keer voelde ik me meer aangetrokken tot de wereld van Bach.'

(Bron: Concertgebouw.nl)

Pearls in Baroque speelt Bachs sonates voor viool en klavecimbel

Concertinformatie

Opnamedatum:
vrijdag 12 juni 2020

Componisten:
Anglebert, Jean Henri d', Johann Sebastian Bach

Uitvoerenden :
Amano, Noriko (klavecimbel), Yamagata, Sayuri (viool)

Tijdperk:
Hoog barok

Omroep:
NTR

Locatie:
Koninklijk Concertgebouw, Amsterdam

Luister ook

Mijn favorieten