Filmmuziek Top 50 Stem op jouw favoriete soundtracks

Breng hier je stem uit

ZomerSessies: RFO olv Canellakis

Zomeravondconcert, 5 juli 2020

Het Radio Filharmonisch Orkest met chef-dirigente Karina Canellakis in een afwisselend en overwegend Amerikaans concert tijdens de BankGiro Loterij ZomerSessies. U hoort werken van George Walker en William Grant Still, en de Amerikaanse suite van Dvořák. Simone Lamsma soleert in de wervelende Tzigane van Ravel. 

Karina Canellakis en het Radio Filharmonisch Orkest
De Amerikaanse Karina Canellakis is sinds vorig seizoen chef-dirigente van het Radio Filharmonisch Orkest. ‘Ik ben als New Yorkse een directe mentaliteit gewend. Deze instelling voel ik bij dit orkest en in de Nederlandse cultuur heel sterk’, vertelt ze over de klik. Ter opening van deze ZomerSessie dirigeert ze een deel uit een symfonie van William Grant Still, ook wel ‘Dean of Afro-American Composers’ genoemd.

Walker, Dvořák en Simone Lamsma speelt Ravel
Van George Walker, de eerste Afro-Amerikaanse componist die de 'Pulitzer Prize in Music' won, klinkt Lyric for strings. Een werk uit 1946 dat Walker schreef ter nagedachtenis aan zijn kort daarvoor overleden grootmoeder. Nog meer Amerika is er deze zomeravond met de Amerikaanse suite van Dvořák. De Boheemse componist voltooide het werk in 1895 in New York, vlak voor zijn definitieve terugkeer naar Europa. Uit de 'oude wereld' hoort u vanavond de wervelende Tzigane van Ravel, in handen van stervioliste Simone Lamsma.

Dit concert is niet meer online te beluisteren. Gelukkig hebben we nog veel andere concerten die wél beschikbaar zijn.

Klik hier voor al onze concerten
ZomerSessies: RFO olv Canellakis

Concertinformatie

Opnamedatum:
zondag 05 juli 2020

Componist:

Uitvoerder :
Simone Lamsma (viool)

Tijdperk:

Locatie:
Koninklijk Concertgebouw, Amsterdam

Luister ook

Mijn favorieten