Jonge Nederlanders: Aidan Mikdad speelt Beethoven en Liszt

Jonge Nederlanders: musici op de rand van een internationale doorbraak. Vandaag hoort u pianist Aidan Mikdad, winnaar van de Concertgebouw Young Talent Award 2017, in werken van Beethoven, Skrjabin en Liszt.
Aidan Mikdad
Aidan Mikdad heeft ‘het talent, de ambitie en de motivatie om in zijn vakgebied tot de allerbesten te gaan behoren’. In 2017 kreeg de destijds 15-jarige pianist deze lof toegezwaaid bij de toekenning van de Concertgebouw Young Talent Award. Mikdad studeert inmiddels in Madrid en Amsterdam, en treedt veelvuldig op. Vandaag in de Kleine Zaal, met onder meer Beethovens Achtste sonate, 'Pathétique'.

Jonge Nederlanders

De serie Jonge Nederlanders is een springplank voor de grootste talenten uit eigen land. Ook dit seizoen hoort u musici die op de rand van een grote internationale doorbraak staan. Dit is dé kans om hun spel van dichtbij te horen en te zien. Naast Beethoven speelt Aidan Mikdad vandaag een virtuoos werk van Liszt. Diens Dante-sonate is geïnspireerd op Dante’s beroemde Goddelijke komedie. Liszt schetst hel, vagevuur en paradijs in een epische klankexplosie.
 
Bron: Concertgebouw, Amsterdam
 
Foto © Erna Kuik

Jonge Nederlanders: Aidan Mikdad speelt Beethoven en Liszt

Concert informatie

Opnamedatum:
donderdag 07 november 2019

Componisten:
Beethoven, Ludwig van / Schubert, Franz / Ravel, Maurice / Skrjabin, Aleksandr / Liszt, Franz

Uitvoerenden:
Mikdad, Aidan (piano)

Tijdperken:
Klassiek / Romantiek / Moderne muziek

Omroep:
NTR

Locatie:
Concertgebouw (kleine zaal)

Dit concert is nog 88 dagen beschikbaar

Luister ook

Mijn favorieten