Jean-Yves Thibaudet en het Concertgebouworkest

Zondagmiddagconcert 8 maart 2020

Ravels Pianoconcert in G met solist Jean-Yves Thibaudet, vermaard vertolker van Frans repertoire, wordt gevolgd door de al even onweerstaanbare Symfonie in d van Franck. Wolfgang Rihm behoort tot de succesvolste componisten van nu. Voor het Concertgebouworkest schreef hij een nieuw werk.

Ravel en Franck
Jean-Yves Thibaudet (foto) demonstreert bij het Koninklijk Concertgebouworkest waarom hij al jaren aan de top staat met Ravels Pianoconcert in G, een onweerstaanbaar stuk dat jazz-effecten, Spaanse echo's en Mozart-achtige melodieën naadloos aaneenrijgt. César Franck vertegenwoordigt een muzikaal drielandenpunt: hij werd geboren in Luik, sterk beïnvloed door Wagner en andere Duitsers, en ontpopte zich als een wegbereider van de Franse muziek. Dat internationale karakter hoor je sterk in zijn Symfonie in d: muziek met een hechte Duitse architectuur en tevens een Franse zinnelijkheid.

Rihm
Een nieuw werk van Wolfgang Rihm is iets om naar uit te zien. Zijn sterk emotioneel geladen muziek spreekt het publiek rechtstreeks aan. Hij is hoorbaar hedendaags, maar maakt ondertussen geen geheim van zijn innige band met Schumann, Mahler en andere negentiende-eeuwers. Vaak is hij een neoromanticus genoemd, maar niet van de softe soort. Rihm kan flink uithalen, zijn muziek zit altijd vol zinderende energie.

bron: concertgebouw.nl

Dit concert is niet meer online te beluisteren. Gelukkig hebben we nog veel andere concerten die wél beschikbaar zijn.

Klik hier voor al onze concerten
Jean-Yves Thibaudet en het Concertgebouworkest

Concertinformatie

Opnamedatum:
zondag 08 maart 2020

Componist:

Uitvoerder:
Jean-Yves Thibaudet (piano)

Tijdperk:

Locatie:
Koninklijk Concertgebouw, Amsterdam

Luister ook

Mijn favorieten