Meer NPO

NPO Radio 4 presenteert: Het Zomeravondconcert

Bekijk de programmering

Bram van Sambeek in Mozart

Het Zondagochtend Concert 8 maart 2020

Bram van Sambeek (foto) soleert bij de Nordwestdeutsche Philharmonie in Mozarts sprankelende Fagotconcert. Jonathon Heyward leidt het orkest in de levendige Vierde symfonie van Beethoven.

Bram van Sambeek in Mozarts Fagotconcert
Bram van Sambeek is een van ’s werelds grootste ambassadeurs van de fagot. In nieuw en oud repertoire, en zelfs met een rockband: scheurend en grommend. ‘Na zulk soort projecten verlang ik naar de hemelse Mozart’, zei hij in Trouw. Vandaag is zijn dag. Bij de Nordwestdeutsche Philharmonie soleert Van Sambeek, onlangs winnaar van een BBC Music Magazine Award, in Mozarts Fagotconcert.

Beethoven
Levendig en vol liefde voor klassieke voorbeelden: Beethovens Vierde symfonie. Onder leiding van Jonathon Heyward kiest de Nordwestdeutsche Philharmonie voor een van Beethovens meest frisse symfonieen. Een mooie combinatie met Mozarts sprankelende Fagotconcert, gespeeld door de volgens critici ‘elektriserende’ Van Sambeek. Gevat en energiek converseert de fagot met het orkest, maar ook voor de gevoelige kant van het instrument is ruimte.

bron: concertgebouw.nl

fotograaf: Hans-Peter van Velthoven 

Dit concert is niet meer online te beluisteren. Gelukkig hebben we nog veel andere concerten die wél beschikbaar zijn.

Klik hier voor al onze concerten
Bram van Sambeek in Mozart

Concertinformatie

Opnamedatum:
zondag 08 maart 2020

Componist:

Uitvoerder :
Bram van Sambeek (fagot)

Tijdperk:

Locatie:
Koninklijk Concertgebouw, Amsterdam

Luister ook

Mijn favorieten