Meer NPO

Speel mee met Beethoven Allegretto uit Symfonie nr. 7

Speel mee

Rising Stars: Goldmund Quartet

NTR Avondconcert woensdag 4 maart 2020

Rising Stars: het grootste jong talent uit heel Europa. Vandaag het veelgeprezen Goldmund Quartet (foto) met Haydn, Mendelssohn en Sjostakovitsj. Plus een nieuw werk van de Bulgaarse Dobrinka Tabakova. 

Rising Stars
De keuze van de kenners: in Rising Stars ziet u het grootste jong talent volgens de meest prestigieuze Europese concertpodia. Gershwin, Scarlatti, Saint-Saëns, Bruch en vele andere componisten, in handen van de sterren van morgen. Zoals ‘onze eigen’ Noa Wildschut, de uiterst veelzijdige accordeonist João Barradas en cellist Pablo Ferrández. Bovendien hoort u in elk concert een speciaal voor de Rising Star gecomponeerd werk. Het puikje van de Europese muziek met vandaag een veelgeprezen strijkkwartet: het Goldmund Kwartet.

Goldmund Quartet
De leden van het Goldmund Quartet studeerden samen in Stuttgart en Madrid. In 2016 debuteerde het ensemble met een goed ontvangen Haydn-album. Vandaag hoort u het Strijkkwartet in D, op. 76 nr. 5, dat beroemd werd om zijn diepzinnige en uitzonderlijk lange tweede deel. Het Goldmund Quartet, dat onlangs in Melbourne de International Chamber Music Competition won, vervolgt met Mendelssohns Zesde strijkkwartet. Nieuw werk is er van de Bulgaarse Dobrinka Tabakova, momenteel composer in residence bij de BBC. Ook hoort u Sjostakovitsj’ contrastrijke Derde strijkkwartet. 

bron: concertgebouw.nl

fotograaf: Gregor Hohenberg

Dit concert is niet meer online te beluisteren. Gelukkig hebben we nog veel andere concerten die wél beschikbaar zijn.

Klik hier voor al onze concerten
Rising Stars: Goldmund Quartet

Concertinformatie

Opnamedatum:
woensdag 04 maart 2020

Componist:

Uitvoerder:
Goldmund Quartet

Tijdperk:

Locatie:
Koninklijk Concertgebouw, Amsterdam

Luister ook

Mijn favorieten