Harriet Krijgh en Amsterdam Sinfonietta: Vivaldi

Het Zondagochtend Concert 27 okt 2019

Harriet Krijgh speelt celloconcerten van Vivaldi, samen met Amsterdam Sinfonietta. Ook hoort u de neo-klassieke Holbergsuite van Edvard Grieg.

Harriet Krijgh
‘Alsof er een nieuw universum op het podium geboren werd’, zo omschreef de Boston Globe het spel van Harriet Krijgh. De Utrechtse, opgegroeid in Wenen, verovert de laatste jaren de internationale muziekwereld. Momenteel werkt ze met Amsterdam Sinfonietta aan een project rondom Vivaldi. Uit zijn meer dan twintig virtuoze celloconcerten maakt Krijgh steeds een nieuwe keuze.

Vivaldi
Antonio Vivaldi wist als geen ander hoe hij een solist kon laten stralen. Ook in zijn celloconcerten. Vol leven, verrassingselementen en humor: ze lijken gemaakt voor Harriet Krijghs instrument. Dat werd gebouwd door Giovanni Paolo Maggini in 1620, waarmee het instrument ouder is dan Vivaldi zelf. Candida Thompson leidt bovendien Amsterdam Sinfonietta in Griegs Holbergsuite. Een ode aan de achttiende-eeuwse Noorse schrijver Holberg, in een stijl die in diens tijd had kunnen klinken. Grieg als neo-classicist: fris en enerverend.

bron: concertgebouw.nl

Harriet Krijgh en Amsterdam Sinfonietta: Vivaldi

Concert informatie

Opnamedatum:
zondag 27 oktober 2019

Componisten:
Merula, Tarquinio / Vivaldi, Antonio / Grieg, Edvard

Uitvoerenden:
Amsterdam Sinfonietta / Thompson, Candida / Krijgh, Harriet / Worlitsch, Valentino

Tijdperken:
Barok / Romantiek

Omroep:
AVROTROS

Locatie:
Concertgebouw

Dit concert is nog 77 dagen beschikbaar

Luister ook

Mijn favorieten