Rudin, Höbarth & Häkkinen: Schubert

Alexander Rudin, Erich Höbarth en Aapo Häkkinen in een Zondagochtend Concert met louter werken van Schubert. U hoort het Tweede pianotrio en de Arpeggione-sonate, waarvoor Alexander Rudin daadwerkelijk de arpeggione (een vergeten instrument) ter hand neemt.
 
Schuberts 'Arpeggione'-sonate
Is het een grote viool? Een gitaar? Een viola da gamba misschien? Nee, het is een arpeggione, eendagsvlieg onder de snaarinstrumenten. Het enig overgebleven belangrijke werk voor deze ‘liefdesgitaar’ is van de hand van Schubert. Zijn contrastrijke 'Arpeggione'-sonate laat horen wat het instrument zoal kan. Meestal is het werk op cello, altviool of zelfs piano te horen. Vandaag bespeelt de Russische cellist Alexander Rudin daadwerkelijk de arpeggione.

Rudin, Höbarth & Häkkinen
Alexander Rudin, Erich Höbarth en Aapo Häkkinen zijn alle drie naast veelgevraagd solist ook dirigent. Maar Schuberts Tweede pianotrio kan prima drie kapiteins op één schip gebruiken. Expressief, gracieus en voor alle deelnemers melodierijk is het een feest om te spelen – en om naar te luisteren. Zozeer zelfs, dat het Schuberts doorbraak leek te zijn. Plots wilden uitgevers graag zijn bladmuziek ontvangen. Rudin, Höbarth en Häkkinen deze zondagochtend in een programma vol lyriek.

Rudin, Höbarth & Häkkinen: Schubert

Concert informatie

Opnamedatum:
zondag 20 oktober 2019

Componisten:
Schubert, Franz

Uitvoerenden:
Rudin, Alexander / Häkkinen, Aapo / Höbarth, Erich

Tijdperken:
Romantiek

Omroep:
AVROTROS

Locatie:
Concertgebouw

Dit concert is nog 70 dagen beschikbaar

Luister ook

Mijn favorieten