Annelien Van Wauwe speelt Debussy en Brahms

NTR Avondconcert maandag 17 februari

Jonge klarinettiste behoort tot de wereldtop
Een glansrol voor klarinettiste Annelien Van Wauwe. Onder leiding van dirigent James Feddeck brengt ze Rhapsody voor klarinet en orkest nr.1 van Debussy en Klarinetsonate nr.1 van Brahms. Maar ook het symfonisch gedicht Šárka Ma Vlast van Smetana en Beethovens Symfonie nr. 4 staan op het programma. Een bijzonder en prikkelend concert tijdens het Walter Boeykens Klarinet Festival in Enschede, maar ook bij Musis in Arnhem en Orpheus in Apeldoorn.

Glansrol voor klarinet
Een nieuwe editie van het Walter Boeykens Klarinet Festival in Enschede, als eerbetoon aan de wereldberoemde Belgische klarinettist die zeven jaar geleden overleed. Organisator van dit klarinetfestijn is André Herver, oud klarinettist van het Orkest van het Oosten en een vurig pleitbezorger van zijn instrument in de breedste zin van het woord. Uiteraard speelt de klarinet een glansrol in dit concert. En die rol wordt vertolkt door Annelien Van Wauwe. Hoewel nog jong, behoort zij al enige tijd tot de absolute wereldtop. Zij soleert in twee beroemde klarinetstukken. Virtuoos is de Rhapsody nr.1 van Debussy, in 1910 geschreven als meesterproef voor het eindexamen van de klarinetstudenten aan het Parijse conservatorium. Uiterst romantisch is Klarinetsonate nr.1 die Brahms aan het eind van zijn leven componeerde. In dit concert hoor je het in de prikkelende orkestratie die Berio van de pianobegeleiding maakte.

Beethovens Vierde
Maar het is niet enkel klarinetsolo die je hoort. De eerste klarinettist van het orkest onder leiding van James Feddeck, kan schitteren in het symfonisch gedicht Šárka Ma Vlast van Smetana waarin de componist een prachtige melodie voor de klarinet heeft bestemd. En het concert eindigt met Beethovens Symfonie nr.4, zijn minst gespeelde, maar wel zijn meest onbekommerde symfonische werk.

Bron: hetgeldersorkest.nl

Dit concert is niet meer online te beluisteren. Gelukkig hebben we nog veel andere concerten die wél beschikbaar zijn.

Klik hier voor al onze concerten
Annelien Van Wauwe speelt Debussy en Brahms

Concertinformatie

Opnamedatum:
zaterdag 08 februari 2020

Componist:

Uitvoerder:
Annelien Wauwe (klarinet)

Tijdperk:

Locatie:
Musis Sacrum, Parkzaal, Arnhem

Luister ook

Mijn favorieten