Meer NPO

NPO Radio 4 presenteert: Het Zomeravondconcert

Bekijk de programmering

Anna Fedorova speelt Rachmaninovs Pianoconcert nr. 1

Het Zondagochtend Concert 19 juli 2020

Anna Fedorova (foto) vervolgt haar Rachmaninov-serie met het Eerste pianoconcert. Het Sinfonieorchester St. Gallen speelt ook Tsjaikovski's toonzetting van het beroemdste liefdesverhaal aller tijden: Romeo en Julia.

Anna Fedorova
Er gaat niets boven live-muziek, dat laten de Youtube-video’s van Anna Fedorova zien. Met haar Rachmaninov-vertolkingen in Het Concertgebouw scoorde ze vele miljoenen 'views'. Na eerdere uitvoeringen van het Tweede en Derde pianoconcert vervolgt ze nu haar Rachmaninov-pelgrimage met het Eerste pianoconcert. Fedorova soleert bij het zeer internationaal samengestelde Sinfonieorchester St. Gallen.

Rachmaninov
In zijn Eerste pianoconcert maakt Serge Rachmaninov het ene statement na het andere. Onstuimig, dromerig en extravert lijkt het gemaakt voor de sensationele pianiste Anna Fedorova. Het Sinfonieorchester St. Gallen, geleid door Modestas Pitrenas, vervolgt met een al even meeslepend werk. Tsjaikovski’s Fantasie-ouverture Romeo en Julia verklankt het misschien wel beroemdste liefdesverhaal ter wereld.

(Bron: concertgebouw.nl)
(Foto: Marco Borggreve)

Anna Fedorova speelt Rachmaninovs Pianoconcert nr. 1

Concertinformatie

Opnamedatum:
zondag 02 februari 2020

Componisten:
Sergej Rachmaninov, Pjotr Iljitsj Tsjaikovski

Uitvoerder :
Anna Fedorova (piano)

Orkest:
Sinfonieorchester St. Gallen

Dirigent :
Modestas Pitrenas

Tijdperk:
Romantisch

Omroep:
AVROTROS

Locatie:
Concertgebouw, Amsterdam

Luister ook

Mijn favorieten