Het Concertgebouworkest speelt het Tweede bedrijf van Wagners opera Tristan und Isolde

Zondagmiddagconcert 31-08-2019
 
Het Concertgebouworkest speelt het Tweede bedrijf van Wagners opera Tristan und Isolde, waarin het contrast tussen licht en duisternis centraal staat. Het beroemde liefdesduet (‘Liebesnacht’) vormt het emotionele hart van de opera.
 
Daniel Harding leidt het tweede bedrijf uit Tristan und Isolde
Onder leiding van Daniel Harding voert het Concertgebouworkest het tweede bedrijf van Wagners opera Tristan und Isolde uit met een sterrencast aan vocale solisten. Het concert valt binnen een recente traditie: eerder stond het orkest garant voor spectaculaire en veelgeprezen uitvoeringen van Der fliegende Holländer (2013), Lohengrin (2015) en het Derde bedrijf van Die Walküre. De titelrollen worden vertolkt door tenor Stuart Skelton en sopraan Christine Goerke. De overige solisten zijn mezzosopraan Claudia Mahnke (Brangäne), bas John Relyea (Marke), tenor Mark Omvlee (Melot) en bariton Stefan Astakhov (Kurwenal).

Koortsachtig liefdesdrama
Met Tristan und Isolde schreef Wagner een baanbrekende opera die zeer invloedrijk werd. Het koortsachtige liefdesdrama bevatte allerlei vernieuwingen op het gebied van harmonie, structuur en orkestratie. Het Tweede bedrijf is een van de weinige operabedrijven die in concert op zichzelf kunnen staan. In de muziek staat het contrast tussen licht en duisternis centraal. Vooral vanwege het beroemde liefdesduet (‘Liebesnacht’) vormt het Tweede bedrijf het emotionele hart van de opera.

Dit concert is niet meer online te beluisteren. Gelukkig hebben we nog veel andere concerten die wél beschikbaar zijn.

Klik hier voor al onze concerten
Het Concertgebouworkest speelt het Tweede bedrijf van Wagners opera Tristan und Isolde

Concert informatie

Opnamedatum:
zaterdag 31 augustus 2019

Componisten:

Uitvoerenden:
Goerke, Christine / Skelton, Stuart / Mahnke, Claudia / Goern, Matthias / Omvlee, Mark / Astakov, Stefan / Koninklijk Concertgebouworkest / Harding, Daniel

Tijdperken:

Locatie:
Koninklijk Concertgebouw

Luister ook

Mijn favorieten