Maria Milstein soleert bij de philharmonie zuidnederland in Mendelssohns Vioolconcert

Het Zondagochtend Concert 08-09-2019

Maria Milstein soleert bij de philharmonie zuidnederland in Mendelssohns Vioolconcert. Een van de meest geliefde soloconcerten voor viool, vol brille en drama. Duncan Ward dirigeert.
 
Mendelssohns Vioolconcert
‘Het begin van een concert gaat door mijn hoofd en geeft me geen enkele rust’, schreef Mendelssohn. Het was in een brief aan zijn jeugdvriend Ferdinand David, gerenommeerd violist. Mendelssohn werkte vele jaren aan zijn Vioolconcert, jaren waarin hij hecht overleg pleegde met David. Het resultaat is een ijkpunt in de vioolmuziek, vol brille en drama. Vandaag wordt het Vioolconcert gespeeld door Maria Milstein.

Maria Milstein
Violiste Maria Milstein werd geboren in Rusland, groeide op in Frankrijk en maakt nu al jaren furore vanuit Nederland. ‘Ware muziek is voor mij pure emotie’, zei ze in Trouw. ‘De emotie van waaruit de componist schreef en de emotie die het werk oproept bij de luisteraar.’ In 2018 ontving Milstein de Muziekprijs. Ze soleert bij de philharmonie zuidnederland, die wordt geleid door de Britse dirigent Duncan Ward. Van Wagner klinkt het voorspel tot de opera Tannhäuser, van Debussy Jeux. In dit ballet gaan drie mensen, bij invallend duister, op zoek naar een verloren tennisbal. Een spannend en sensueel samenzijn.
 
Foto Maria Milstein © Marco Borggreve

Dit concert is niet meer online te beluisteren. Gelukkig hebben we nog veel andere concerten die wél beschikbaar zijn.

Klik hier voor al onze concerten
Maria Milstein soleert bij de philharmonie zuidnederland in Mendelssohns Vioolconcert

Concert informatie

Opnamedatum:
zondag 08 september 2019

Componisten:

Uitvoerenden:
Milstein, Maria / Philharmonie Zuidnederland / Ward, Duncan

Tijdperken:

Locatie:
Koninklijk Concertgebouw

Luister ook

Mijn favorieten