Slotconcert Reijkjavik Midsummer Music 2019

Zomeravondconcert 4-8-2019

Het Grand Finale-concert van Reykjavík Midsummer Music in Eldborg omvat een breed muzikaal spectrum waarin de artistieke krachten van de onvergelijkbare lijst met artiesten van dit jaar volledig worden geuit. Het programma begint met de pakkende, quasi-theatrale Ouverture op Hebreeuwse thema's van Sergei Prokofjev - geschreven voor het ongewone ensemble van een klarinet, strijkkwartet en piano. Een serieuzere sfeer domineert het strijkkwartet nr. 11 van Dimitri Sjostakovitsj - een strak geweven werk dat ondanks zijn schaarse stijl een hele wereld van vluchtige herinneringen en diepe emoties omvat. Hetzelfde kan gezegd worden over het beroemde pianoconcert van Johann Sebastian Bach in F-mineur, hier uitgevoerd door pianist Víkingur Ólafsson (foto) begeleid door een strijkkwintet van festivalartiesten. Het pakkende sierlijke langzame deel is één van de mooiste langzame delen in het hele oeuvre van J.S. Bach.

De tweede helft van het programma is gericht op de piano en zijn mogelijkheden, uitgevoerd door het belangrijkste pianoduet van onze tijd, de Franse zussen Labèque. In Valse et Romance van Sergei Rachmaninov is echter een derde pianist nodig - en Víkingur Ólafsson neemt plaats tussen de twee zussen in een spannende, zeshandige muzikale strijd om het toetsenbord. Het concert, en het festival zelf, eindigt met een paar briljante minimalistische werken voor pianoduet van de twee transatlantische profeten van goddelijke eenvoud - Arvo Pärt en Philip Glass.

Dit concert is niet meer online te beluisteren. Gelukkig hebben we nog veel andere concerten die wél beschikbaar zijn.

Klik hier voor al onze concerten
Slotconcert Reijkjavik Midsummer Music 2019

Concert informatie

Opnamedatum:
zondag 04 augustus 2019

Componisten:

Uitvoerenden:
Simpson, Mark / Gringolts, Ilya / Kurtikyan / Lee, Yura / Koranyi, Jakob / Kurtikyan, Anahit / Ólafsson, Vikingur / Elschenbroich, Leonard / Labèque, Katia / Labèque, Marielle

Tijdperken:

Locatie:
Elborg, Harpa

Luister ook

Mijn favorieten