Koorbiënnale: Nordic Stars 1

Zomeravondconcert 1-7-2019

Nog nooit heeft de Koorbiënnale zo’n uitgebreid en feestelijk programma op één dag gepresenteerd: twee concerten van vier topensembles, vanuit het verre noorden in de magnifieke Haarlemse Bavokerk. Als je het hebt over hoogstaande kwaliteitskoren, dan zijn landen als Finland, Denemarken, Zweden en Noorwegen al jaren hofleverancier. Samen brengen de ensembles meer dan 50 werken van een kleine 30 componisten - van Bach tot Pärt en van Da Victoria tot Schönberg.

Zweden en Noorwegen
Het Zweedse Eric Ericson Chamber Choir – dat ook in de allereerste Koorbiënnale in 2001 optrad - bijt in de middag het spits af. Dit koor is genoemd naar de oprichter en grote inspirator wijlen Eric Ericsson, wellicht de meest beroemde koordirigent allertijden. Het koor wordt geroemd om de heldere en expressieve klank.

Daarna is de beurt aan het belangrijkste kamerkoor van Noorwegen, oftewel: Der Norske Solistkor (foto) onder leiding van dirigent Grete Pedersen. Beide ensembles laten een staalkaart van composities uit eigen land én een werk van een Nederlandse componist horen. Verwacht trouwens géén traditioneel kerkconcert, de koren maken op een creatieve manier gebruik van de mooie ruimte van de Grote of St. Bavokerk. Als slotstuk pakken de koren uit met een gezamenlijk indrukwekkend optreden.

Bron: koorbiennale.nl

Dit concert is niet meer online te beluisteren. Gelukkig hebben we nog veel andere concerten die wél beschikbaar zijn.

Klik hier voor al onze concerten
Koorbiënnale: Nordic Stars 1

Concert informatie

Opnamedatum:
zaterdag 29 juni 2019

Componisten:

Uitvoerenden:
Eric Ericson Chamber Choir / Malmberg, Fredrik / Sydén, Lovisa / Norwegian Soloists Choir / Pedersen, Grete / Zackrisson, Ida / Liefting, Geerten

Tijdperken:

Locatie:
Grote of ST. Bavo Kerk

Luister ook

Mijn favorieten