Koorbiënnale: Nordic Stars 2

Zomeravondconcert 29-06-2019

Nog nooit heeft de Koorbiënnale zo’n uitgebreid en feestelijk programma op één dag gepresenteerd: twee concerten van vier topensembles, vanuit het verre noorden in de magnifieke Haarlemse Bavokerk. Als je het hebt over hoogstaande kwaliteitskoren, dan zijn landen als Finland, Denemarken, Zweden en Noorwegen al jaren hofleverancier. Samen brengen de ensembles meer dan 50 werken van een kleine 30 componisten - van Bach tot Pärt en van Da Victoria tot Schönberg.

Finland en Denemarken
Het Helsinki Kamerkoor opent het tweede deel van deze noordelijke muzikale marathon. Vanzelfsprekend staat de grote hedendaagse Finse meester Rautavaara centraal met het stuk dat hem bezighield in de dagen voor zijn dood. Dit Kamerkoor heeft een breed repertoire en is pionier op het gebied van moderne koormuziek.

Als afsluiter van de dag treedt het kleinschalige Ars Nova Kopenhagen aan, onder leiding van Paul Hillier. Een vroeg en vrij onbekend a cappella werk van Louis Andriessen voegt het ensemble graag aan zijn programma toe.

Geerten van de Wetering, winnaar van het 52ste Internationaal Orgel Improvisatieconcours Haarlem (2018) speelde tijdens dit concert op het Müller orgel.

Dit concert is niet meer online te beluisteren. Gelukkig hebben we nog veel andere concerten die wél beschikbaar zijn.

Klik hier voor al onze concerten
Koorbiënnale: Nordic Stars 2

Concert informatie

Opnamedatum:
zaterdag 29 juni 2019

Componisten:

Uitvoerenden:
Helsinki Kamerkoor / Schweckendiek, Nils / Ars Nova Kopenhagen / Hillier, Paul / Wetering, Geerten van de

Tijdperken:

Locatie:
St. Bavo

Luister ook

Mijn favorieten