Americana op het ZOOM! Kamermuziekfestival

NTR Avondconcert 30-5-2019

Dit concert staat in het teken van ‘Americana’, waarin de grootsheid van de Amerikaanse muziek wordt gevierd. Van het briljante en melodieuze Concert Duo van Edgar Meyer tot Korngolds beste kamermuziekwerk, van Adams’ Shaker Loops waarin hij het rimpeleffect van waterlichamen suggereert tot Hermanns spannende, soms krijsende muziek uit de film Psycho. Dit concert brengt Amerika’s ‘traditionele’ klassieke muziek terwijl het af en toe uitbreekt in instrumentele bluegrass tunes.

Een concert op een zeer bijzondere locatie op Landgoed Avegoor. De musici deze avond zijn het Ruysdael Kwartet, Ella van Poucke (cello), Jacobien Rozemond (viool), Joël Waterman (altviool) en Tim Gibbs (contrabas).

Van 29 mei tot en met 2 juni 2019 vindt de 5e editie van ZOOM! Kamermuziekfestival plaats op en rond de Veluwezoom. Van woensdag tot en met zondag, geven de musici van het Ruysdael Kwartet samen met hun (internationale) gasten bijzondere kamermuziekconcerten op prachtige locaties in Rheden, Rozendaal en Doesburg.

Americana op het ZOOM! Kamermuziekfestival

Concert informatie

Opnamedatum:
donderdag 30 mei 2019

Componisten:
Meyer, Edgar / Korngold, Erich Wolfgang / Adams, John / Hermann, Bernard

Uitvoerenden:
Resnick, Emi Ohi / Gibbs, Tim / Rijn, Joris van / Rozemond, Jacobine / Waterman, Joël / Herder, Jeroen den / Poucke, Ella van / Munoz, Manuel / Kramer, Gijs / Waterman / Joël [altviool]

Tijdperken:
Moderne muziek

Omroep:
NTR

Locatie:
Landgoed Avegoor

Dit concert is nog 65 dagen beschikbaar

Luister ook

Mijn favorieten