Stravinski's Le sacre du printemps

Avondconcert 13-05-2019

 

De broers Arthur en Lucas Jussen (foto) schitteren in Bartóks Concert voor 2 piano’s, slagwerk en orkest. Ook Stravinski’s Le sacre du printemps is een waar meesterwerk.

Lucas en Arthur Jussen spelen Bartók.
Joshua Weilerstein is nog maar dertig jaar oud: jong voor een dirigent. Toch is dit alweer zijn vijfde programma met het Nederlands Philharmonisch Orkest. De nóg jongere broers Arthur en Lucas Jussen schitteren in de orkestversie van Bartóks Concert voor 2 piano’s, slagwerk en orkest. Het concert, vol energie en levenslust, is volstrekt origineel en absoluut modern, maar ook zeer toegankelijk en meeslepend: een waar meesterwerk.

Stravinski’s Le sacre du printemps.
Dat geldt ook voor Stravinski’s Le sacre du printemps. De première in Parijs mondde uit in een grote rel, maar al snel was vriend en vijand het er over eens: ‘De sacre’ is met zijn stuwende beweging, ingewikkelde en onregelmatige ritmes en rauwe oerkracht een baanbrekend werk. Bijzonder dat het tegelijkertijd nog steeds een echte publiekslieveling is. Misschien schuilt daar wel de echte kracht van Stravinski’s 'magnum opus'.

 

Bron: Concertgebouw.nl

Stravinskis Le sacre du printemps

Concert informatie

Opnamedatum:
maandag 13 mei 2019

Componisten:
Ligeti, Gyorgy / Bartók, Béla / Stravinski, Igor

Uitvoerenden:
Nederlands Philharmonisch Orkest / Weilerstein, Joshua / Jussen, Lucas / Jussen, Arthur / Nieuwburg, Theun / Rubino, Simone

Tijdperken:
Moderne muziek

Omroep:
NTR

Locatie:
Koninklijk Concertgebouw

Dit concert is nog 24 dagen beschikbaar

Luister ook

Mijn favorieten