Meer NPO

L'Orfeo van Monteverdi door de Nederlandse Reisopera

Bekijk de opera hier

Kamermuziek Souvenir: Julien-Laferrière & Bellom

Avondconcert 22 januari 2020

Componist Claude Debussy zei zo’n eeuw geleden: “Wedstrijden, dat is iets voor paarden”.

Al jarenlang zet Kamermuziek Souvenir zich in om elk seizoen weer een gebalanceerd programma samen te stellen waarin  jong en oud vertegenwoordigd zijn. Het is de nieuwe generatie musici immers die de fakkel van de toekomst draagt. We  zijn dan ook verheugd met de komst van cellist Victor Julien-Laferrière (foto) en pianist Guillaume Bellom, twee  jonge wolven die een distillaat van die boodschap vormen. Beide heren zijn alumni van het Conservatorium van Parijs en hebben zich de laatste jaren als meesters van het vak getoond. Zo was Julien-Laferrière de eerste — en voorlopig enige — winnaar van de eerste editie van de Koningin Elisabethwedstrijd voor cello in 2017.
Bellom won twee jaar eerder een eerste prijs tijdens het Concours Internationale d’Épinal en werd door het grote publiek ontdekt dankzij een nominatie voor de categorie ‘Révélation soliste instrumental’ op het Victoires de la Musique 2017.
Het programma heeft voor ieder wat wils: klassiekers van Mendelssohn en Fauré, afgewisseld met delicatessen van Martinu en Britten.

Kamermuziek Souvenir: Julien-Laferrière & Bellom

Concertinformatie

Opnamedatum:
donderdag 19 december 2019

Componisten:
Claude Debussy, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Leos Janácek, Benjamin Britten, Bohuslav Martinu

Uitvoerenden:
Guillaume Bellom (piano), Victor Julien-Laferrière (cello)

Tijdperken:
Midden/laat twintigste eeuw, Romantiek, Moderne muziek

Omroep:
NTR

Locatie:
Concertzaal, Tilburg

Luister ook

Mijn favorieten