Rising Stars: klarinettist Magnus Holmander

Avondconcert 11 december 2019

Rising Stars: het grootste jong talent uit heel Europa. Vandaag klarinettist Magnus Holmander (foto) met werken van onder anderen Saint-Saëns en Poulenc. Pianist David Huang begeleidt.

Rising Stars
De keuze van de kenners: in Rising Stars ziet u het grootste jong talent volgens de meest prestigieuze Europese concertpodia. Gershwin, Scarlatti, Saint-Saëns, Bruch en vele andere componisten, in handen van de sterren van morgen. Zoals ‘onze eigen’ Noa Wildschut, de uiterst veelzijdige accordeonist João Barradas en cellist Pablo Ferrández. Bovendien hoort u in elk concert een speciaal voor de Rising Star gecomponeerd werk. Het puikje van de Europese muziek met vandaag de Zweedse klarinettist Magnus Holmander.

Magnus Holmander
Musicus en magiër, vermeldt de website van klarinettist Magnus Holmander (foto). Naar verluid kan hij behalve figuurlijk, ook letterlijk zijn instrument doen zweven. Holmander mag grootheid Martin Fröst tot zijn fans rekenen, maar is ook een favoriet van hedendaagse componisten. Vandaag speelt hij werken die origineel voor de klarinet geschreven zijn, zoals twee sonates van Saint-Saëns en Poulenc. Daarnaast voert hij Pärts Spiegel im Spiegel uit, direct vanuit de vioolpartituur. Van de Amerikaans/Zweedse Molly Kien klinkt Hydrozoa, speciaal gecomponeerd voor Holmander, die wordt begeleid door pianist David Huang.

bron: concertgebouw.nl

Dit concert is niet meer online te beluisteren. Gelukkig hebben we nog veel andere concerten die wél beschikbaar zijn.

Klik hier voor al onze concerten
Rising Stars: klarinettist Magnus Holmander

Concertinformatie

Opnamedatum:
woensdag 11 december 2019

Componist:

Uitvoerenden:
David Huang (piano), Magnus Holmander (klarinet)

Tijdperk:

Locatie:
Koninklijk Concertgebouw, Amsterdam

Luister ook

Mijn favorieten