Hartstochtelijk Rusland

Zomeravondconcert 2-7-2019

Rusland op zijn hartstochtelijkst: Augustin Hadelich (foto) speelt Tsjaikovski's Vioolconcert. Ook hoort u Moesorgski's kleurrijke Schilderijen van een tentoonstelling en Prokofjevs Russische ouverture.

Tsjaikovski's Vioolconcert
‘Mijn hart is vol, en snakt ernaar zichzelf te uiten in muziek’, schreef Tsjaikovski. In een van de moeilijkste periodes van zijn leven schreef Tsjaikovski een iconisch vioolconcert. Lyrisch en met een totaal nieuwe visie op de viool. In zijn Vioolconcert is Tsjaikovski's hart, met al zijn conflicterende gevoelens, gaan huizen. Augustin Hadelich speelt het werk vanavond met het Radio Filharmonisch Orkest.

Augustin Hadelich
De Italiaanse violist Augustin Hadelich heeft veel meer in huis dan enkel een duizelingwekkende techniek, aldus de Seattle Times. De krant prijst zijn ‘enorme subtiliteit en gevoelsmatige diepgang.’ Hadelich bracht recent een geprezen opname van Paganini’s Caprices uit. Vandaag gaat hij op de Russische toer. Vooral het slotdeel van Tsjaikovski’s Vioolconcert is Rusland op zijn hartstochtelijkst. De Fin Hannu Lintu dirigeert Moesorgski’s Schilderijen van een tentoonstelling. Met zijn rijkgeschakeerde Russische ouverture markeerde Prokofjev zijn terugkeer naar zijn moederland.

Bron: concertgebouw.nl

Dit concert is niet meer online te beluisteren. Gelukkig hebben we nog veel andere concerten die wél beschikbaar zijn.

Klik hier voor al onze concerten
Hartstochtelijk Rusland

Concertinformatie

Opnamedatum:
dinsdag 02 juli 2019

Componist:

Uitvoerder:
Augustin Hadelich (viool)

Tijdperk:

Locatie:
Concertgebouw, Amsterdam

Luister ook

Mijn favorieten