Evenement

Kent Nagano brengt authentieke Walküre

foto: Kent Nagano (c) Sergio Veranes
  1. Evenementenchevron right
  2. Kent Nagano brengt authentieke Walküre

Na het eclatante succes van Das Rheingold keren dirigent Kent Nagano en Concerto Köln terug bij de ZaterdagMatinee met Die Walküre, het tweede deel van Der Ring des Nibelungen. Een authentieke uitvoering in het kwadraat...

Concertgebouw, 16 maart 2024

Concerto Köln

Kent Nagano, dirigent

Wagner
- Die Walküre

Concerto Köln duikt opnieuw in Wagner

Net als in Das Rheingold zoeken dirigent en orkest voor Die Walküre naar een orkestklank en een tekstinterpretatie die overeenkomen met de middelen en opvattingen van Wagners tijd. Dat is bij het gerenommeerde Concerto Köln, aangevuld met bijzondere musici en solisten, in goede handen.

Het populairste deel uit Der Ring des Nibelungen

Van de vier delen van de Ring is Die Walküre het populairste, vooral omdat we hier kennismaken met de gloedvolle liefde van Siegmund en Sieglinde, een onfortuinlijk tweelingpaar dat uiteindelijk de held Siegfried op de wereld zal zetten, al zullen ze daar beiden voor sterven. De opera bevat ook de veruit bekendste melodie van de Ring, de martiale Walkürenrit aan het begin van de derde akte. Die Walküre ging in 1870, samen met Das Rheingold, in München in première op aandringen van koning Ludwig II, een fervent wagneriaan. Zes jaar later, in 1876, voerde de componist de hele tetralogie uit in Bayreuth.

Datum:

zaterdag 16 maart 2024 11:00 - zaterdag 16 maart 2024 16:30

Locatie:

Concertgebouw Amsterdam

Ster advertentie
Ster advertentie