Johannes-Passion door het KCO en het Nederlands Kamerkoor

Zondagmiddagconcert 14-04-2019

Bachs Johannes-Passion
Sinds jaar en dag voert het Koninklijk Concertgebouworkest in de passietijd afwisselend Bachs Johannes-Passion en Matthäus-Passion uit, tegenwoordig aangevuld met eigentijdse passies. In 1724 componeerde Johann Sebastian Bach zijn eerste passie: de Johannes-Passion. In het Evangelie van Johannes ligt de nadruk van het verhaal op de persoon van Jezus Christus als de zoon van God en als de verlosser van de mensheid. Hierdoor ligt het accent in de Johannes-Passion minder op het lijden van Jezus. Muzikaal gezien verrichtte Bach baanbrekend werk met zijn Johannes-Passion en bereidde hij de weg voor de grotere Matthäus-Passion, die hij drie jaar later schreef.

Barokspecialist William Christie (foto)
Voor de uitvoering van de Johannes-Passion nodigt het Concertgebouworkest deze keer het Nederlands Kamerkoor en barokspecialist William Christie uit. De Amerikaans-Franse dirigent, voor het eerst te gast bij het Concertgebouworkest, treedt graag met jong talent op. Ook bij dit concert laat hij zich omringen door solisten met wie hij eerder tot groot genoegen samenwerkte.

Johannes-Passion door het KCO en het Nederlands Kamerkoor

Concert informatie

Opnamedatum:
zondag 14 april 2019

Componisten:
Bach, Johann Sebastian

Uitvoerenden:
Mechelen, Reinoud van / Rosen, Alex / Barath, Emöke / Davies, Iestyn / Gregory, Anthony / Dolcini, Renato / Nederlands Kamerkoor / Koninklijk Concertgebouworkest / Christie, William

Tijdperken:
Barok

Omroep:
AVROTROS

Locatie:
Koninklijk Concertgebouw

Dit concert is nog 18 dagen beschikbaar

Luister ook

Mijn favorieten