Barbara Kozelj: Spaanse liederen

Avondconcert 02-04-2018
 
Mezzosopraan Barbara Kozelj en pianist Julius Drake in een Spaans getint programma. Van Rodrigo en Granados tot Wolf en Korngold.
 
Barbara Kozelj
Van Carnegie Hall in New York tot de Barbican in Londen: Barbara Kozelj verovert de laatste jaren alle grote podia. De van oorsprong Sloveense mezzosopraan maakt een bliksemcarrière in de operawereld én als solist. In 2017 ondernam ze een succesvolle tournee met de prominente pianist Julius Drake. "Het was alsof haar stem met de trek naar het zuiden steeds verder openbloeide," schreef Place de l’Opera. Dat belooft wat: dit nieuwe recital van Kozelj en Drake focust op Spanje.

Spaans liedboek
In zijn Spanisches Liederbuch verzamelde Hugo Wolf 44 Spaanse en Portugese gedichten. Meestal zonder auteur, altijd vol hartstocht. Barbara Kozelj kiest er vijf als onderdeel van een gepassioneerd programma. Liefdesgeluk en -ongeluk, naderend afscheid, vergetelheid: componisten als Korngold en Berg wisten er wel raad mee. Ook Joaquín Rodrigo nam eeuwenoude teksten als basis voor zijn Vier liefdesmadrigalen. Nog meer harten worden gebroken in liederen van onder anderen Granados, Turini en Guridi.
 
Bron: Het Concertgebouw

Barbara Kozelj: Spaanse liederen

Concert informatie

Opnamedatum:
dinsdag 02 april 2019

Componisten:
Korngold, Erich Wolfgang / Berg, Alban / Wolf, Hugo / Rodrigo, Joaquín / Granados, Enrique / Guridi, Jesús / Turina, Joaquin / Obradors, Fernando

Uitvoerenden:
Kozelj, Barbara / Drake, Julius

Tijdperken:
Moderne muziek / Romantiek

Omroep:
NTR

Locatie:
Concertgebouw, kleine zaal

Dit concert is nog 19 dagen beschikbaar

Luister ook

Mijn favorieten