Concert

Mini-opera: Dear professor Einstein

foto: NPO Kennis
  1. Concertenchevron right
  2. Mini-opera: Dear professor Einstein

Laat je verrassen door briefwisselingen tussen Einstein en kinderen in een mini-opera door de jonge componist Mathilde Wantenaar.

Regelmatig verwonderen wij volwassenen ons over de vragen die kinderen stellen. Ze gaan over de meest basale fenomenen uit het dagelijks leven, maar soms zijn de vragen eigenlijk diep filosofisch. Waarom stellen wijzelf die vragen niet meer?

Albert Einstein vond het zelf gek dat mensen hem als ‘genie’ bestempelden. Waarom? Omdat hij geloofde dat hij gewoon nieuwsgieriger was dan anderen en vooral bezig was met antwoorden zoeken op vragen die volwassenen niet meer stelden sinds ze hun kindertijd voorbij waren. Tijdens SNAAR festival zong het Nederlands Kamerkoor samen met de jonge talenten van NKK NXT en vijf muzikanten een gloednieuwe kameropera van Mathilde Wantenaar, gebaseerd op briefwisselingen tussen Einstein en kinderen. Een ode aan de nieuwsgierigheid en aan het wonderlijke toeval dat in ieders leven een rol speelt.

Bron: Snaarfestival

Dear Professor Einstein

Opnamedatum

zaterdag 28 mei 2022

Omroep

NTR

Componisten

Mathilde Wantenaar

Uitvoerenden

Merel Vercammen (viool), Lotus de Vries (altviool), Kalle de Bie (cello), David Murray (contrabas + basgitaar), Ramon Lormans (vibrafoon), Boudewijn Jansen (Dirigent)

Ensembles

Nederlands Kamerkoor & NKK NXT

Tijdperken

Nieuwste muziek

Locatie

TivoliVredenburg, Utrecht

Ster advertentie
Ster advertentie