Opera: Girls of the golden west

Opera Live 09-03-2019

De Nationale Opera presenteert Girls of the Golden West van de gevierde Amerikaanse componist John Adams. Net als in Nixon in China en Doctor Atomic werkt hij samen met de al even legendarische regisseur Peter Sellars.

Het verhaal van Girls of the Golden West
Het verhaal van Girls of the Golden West speelt zich af in de ruwe wereld van de goudzoekers tijdens de Californische Gold Rush uit de jaren 1850. Het stuk is gebaseerd op authentieke bronnen: goudzoekersliedjes, verslagen van ooggetuigen als van de schrijvers Louise Clappe en Mark Twain, en krantenartikelen. De schokkende gebeurtenissen worden beschreven vanuit het perspectief van Louise Clappe, alias ‘Dame Shirley’, de vrouw van een arts. Op Onafhankelijkheidsdag wordt de racistische en seksistische stemming steeds grimmiger, wat leidt tot de dood van het Mexicaanse barmeisje Josefa.

Opera: Girls of the golden west

Concert informatie

Opnamedatum:
zaterdag 09 maart 2019

Componisten:
Adams, John

Uitvoerenden:
Bullock, Julia / Tines, Davóne / Appleby, Paul / Lee, Hye Jung / Madore, Elliot / Bridges, J'nai / McKinny, Ryan / Estévez, Carlos García / Koor van De Nationale Opera / Rotterdams Philharmonisch Orkest / Gershon, Grant

Tijdperken:
Moderne muziek

Omroep:
NTR

Locatie:
Muziektheater

Dit concert is nog 50 dagen beschikbaar

Luister ook

Mijn favorieten