Sfeervol, kleurrijk en sprankelend Frans

AVROTROS Vrijdagconcert 8-3-2019

A capella-koormuziek en harpklanken wisselen elkaar sfeervol af in dit Frans getinte concert onder leiding van Gijs Leenaars, de voormalige chef-dirigent van het Groot Omroepkoor. In Madrigal drijft Gabriel Fauré de spot met kwellingen en wanhoop van jonge geliefden. Satie’s dromerige Gnossiennes – bekend in de versie voor piano, maar nu vertolkt door harpiste Lavinia Meijer – zijn een prachtig antwoord op de welhaast uit zijn voegen barstende romantiek van het fin de siècle.

Thierry Machuel behandelt thema’s van eenzaamheid en verlatenheid in Nocturne (2001) op tekst van Tagore. De koormuziek van Debussy wordt gekenmerkt door etherische en kleurrijke zettingen, in zijn Trois chansons op teksten van de veertiende-eeuwse Franse prins en dichter Charles d’Orléans.

Als laatste de Quatre motets sur des thèmes grégoriens van Maurice Duruflé, waarin de sobere schoonheid van vier Gregoriaanse melodieën wordt omringd met een ragfijn stemmenweefsel.

bron: grootomroepkoor.nl

lees meer in het programmaboekje

Sfeervol, kleurrijk en sprankelend Frans

Concert informatie

Opnamedatum:
vrijdag 08 maart 2019

Componisten:
Fauré, Gabriel / Daniel-Lesur, Jean-Yves / Satie, Erik / Platen, Mark van / Machuel, Thierry / Debussy, Claude / Duruflé, Maurice

Uitvoerenden:
Groot Omroepkoor / Meijer, Lavinia / Leenaars, Gijs

Tijdperken:
Romantiek / Moderne muziek

Omroep:
AVROTROS

Locatie:
TivoliVredenburg

Dit concert is nog 15 dagen beschikbaar

Luister ook

Mijn favorieten