Avondconcert 19-02-2019

Utregs Requiem vertelt de levensverhalen van zes mensen uit Utrecht en omstreken. Verhalen waarin miskenning en uitsluiting en soms geweld of misbruik een rol spelen. Levenservaringen waarvan je, zeker in een aantal gevallen, zou zeggen ‘hoe kom je daar bovenop’. Kenmerkend voor alle hoofdpersonen in het Requiem is de veerkracht die hen redt. De altijd aanwezige wil om af te rekenen met het verleden en een nieuw leven op te bouwen. De wil om betekenis aan hun leven te geven die ze diep in hun hart voelen. Met vallen en opstaan.

Arjen werd als kind zo gepest dat hij er PTSS aan over hield. Als een beschadigd mens zocht hij zijn weg. Mothy vluchtte uit Iran om zélf te mogen denken. Wilma werd mishandeld en probeert te voorkomen dat de geschiedenis zich blijft herhalen.

Deze en drie andere opmerkelijke Utrechtse levensverhalen vormen  een requiem in een moderne jas. En zijn op muziek gezet door vier hedendaagse componisten: Monique Krüs, Reza Namavar, Renske Vrolijk en Willem Wander van Nieuwkerk

De verhalen en de muziek vormen met elkaar een unieke muzikale vertelling over leven en dood, hoop en angst, schuld en bevrijding. Confronterend en herkenbaar tegelijkertijd.

Utregs Requiem

Concert informatie

Opnamedatum:
zondag 17 februari 2019

Componisten:
Vrolijk, Renske

Uitvoerenden:
Wilmering, Michael / Kuiper, Esther / NEON / Kinderkoor van zangschool Utrecht / Insomnio / Pöhl, Ulrich

Tijdperken:
Moderne muziek

Omroep:
NTR

Locatie:
TivoliVredenburg

Dit concert is nog 56 dagen beschikbaar

Luister ook

Mijn favorieten