PIERRE-LAURENT AIMARD BIJ HET CONCERTGEBOUWORKEST

Het Zondagmiddagconcert 10-02-2019

Als artist in residence werkt pianist Aimard (foto) dit seizoen in diverse programma's samen met het Koninklijk Concertgebouworkest. Tijdens dit concert speelt hij het imposante Vijfde pianoconcert van Beethoven. Daarna hoort u Strauss' Ein Heldenleben.

Pierre-Laurent Aimard
Als artist in residence werkt Aimard dit seizoen in diverse programma's samen met het Concertgebouworkest. Met zijn vertolkingen van extreem veeleisende twintigste-eeuwse composities bereikte Pierre-Laurent Aimard eenzame hoogten, maar even bevlogen is zijn weergave van ouder repertoire. Tijdens dit concert speelt hij het imposante Vijfde pianoconcert van Beethoven.

Strauss' Ein Heldenleben
Het Concertgebouworkest schittert daarna in Ein Heldenleben van Richard Strauss. De componist droeg dit werk ruim honderd jaar geleden op 'aan Willem Mengelberg en het Concertgebouworkest'. Meer dan ooit bewees de componist zich hier als grensverlegger, want voor bijna elke instrumentgroep schreef hij een virtuoze partij. Zoals veel meesterwerken riep deze overweldigende, roerige compositie aanvankelijk weerstand en onbegrip op. Inmiddels staat het op de 'bucketlist' van elke concertbezoeker.

Bron: concertgebouw.nl

PIERRE-LAURENT AIMARD BIJ HET CONCERTGEBOUWORKEST

Concert informatie

Opnamedatum:
donderdag 31 januari 2019

Componisten:
Beethoven, Ludwig van / Strauss, Richard

Uitvoerenden:
Aimard, Pierre-Lauent / Koninklijk Concertgebouworkest / Roth, François-Xavier

Tijdperken:
Klassiek / Romantiek

Omroep:
AVROTROS

Locatie:
Koninklijk Concertgebouw

Dit concert is nog 18 dagen beschikbaar

Luister ook

Mijn favorieten