Nieuwe Philharmonie Utrecht viert Kerst

Avondconcert 23-12-2018

De Messiah – G.F. Händel

Het is al een mooie kersttraditie geworden: vanaf 2013 is Händels grootste oratorium Messiah door de Nieuwe Philharmonie Utrecht te horen.

De uitvoeringen onder leiding van Johannes Leertouwer (foto) kregen de allerhoogste lof. “Glanzende juwelen gezet in koor- en orkestgoud”, schreef de pers. Vier prachtige solisten, een klein barokorkest, kamerkoor met 16 zangers in een intieme, joyeuze kerstsfeer, kortom; een Messiah om ieder jaar te horen en nooit meer te vergeten.

Met de Messiah schreef Händel een werk waarin het hele verhaal van de Messias wordt verteld. In deel 1 is de muziek doordrenkt van hoop en verwachting (Comfort Ye my people) en wordt het (Kerst-) verhaal verteld van zijn komst op aarde (And the angel said unto them). In deel twee volgt zijn ondergang en wederopstanding (van He was despised tot het wereldberoemde Hallelujah), terwijl in deel drie de rol van de Messias in het leven na de dood wordt belicht (van I know my redeemer liveth tot Amen).

Het is de combinatie van dit allesomvattende verhaal en de ongelofelijke muziek die maakt dat we elk jaar terugkeren naar Messiah. Niet voor niets is in de Engelstalige wereld Messiah wat in Nederland de Matthäus Passion is. Een bron van inspiratie, troost en kracht waar muzikant en publiek zich aan kunnen laven.

 Nieuwe Philharmonie Utrecht viert Kerst

Concert informatie

Opnamedatum:
zaterdag 15 december 2018

Componisten:
Händel, Georg Friedrich

Uitvoerenden:
True, Stefanie / Allsopp, David / Pritchard, Nick / Gaunt, William / Nieuwe Philharmonie Utrecht / Leertouwer, Johannes

Tijdperken:
Barok

Omroep:
NTR

Locatie:
TivoliVredenburg

Dit concert is nog 2 dagen beschikbaar

Luister ook

Mijn favorieten