Alba Rosa Viva! Festival met Harriet Krijgh & friends

Het Zondagochtend Concert 2-12-2018

Celliste Harriet Krijgh, pianiste Magda Amara en mezzosopraan Adèle Charvet in een Frans getint programma. Openingsconcert van het Alba Rosa Viva! Festival.
 
Alba Rosa Viva!
De Italiaanse Alba Rosa Viëtor was als achtjarige in Milaan de jongste conservatoriumleerling ooit. Haar leraren hadden haar talent goed gespot: Alba Rosa zou een lang muzikaal leven leiden op meerdere continenten. De violiste en componiste, getrouwd met een Nederlandse zakenman, overleed in 1979. In haar muziek leeft ze door. In 2018 vindt de derde editie van het naar haar genoemde festival plaats: Alba Rosa Viva! Eén dag met vier prachtige concerten, samengesteld door artistiek leider en pianiste Reinild Mees.

Harriet Krijgh
Celliste Harriet Krijgh vormt vandaag een uniek trio met pianiste Magda Amara en mezzosopraan Adèle Charvet. Geïnspireerd door Alba Rosa kiezen zij voor twee vrouwelijke componisten: Henriëtte Bosmans en Cécile Chaminade. Beiden woonden en werkten in Parijs. Van Bosmans klinkt de laatromantische Sonate in a voor cello en piano, een persoonlijke favoriet van Harriet Krijgh. Adèle Charvet kiest een aantal liederen uit het oeuvre van Chaminade. Het Franse gevoel van dit concert wordt versterkt door werken van Fauré, onder meer hoort u zijn bitterzoete Elégie.

In samenwerking met de Alba Rosa Viëtor Stichting

Alba Rosa Viva! Festival met Harriet Krijgh & friends

Concert informatie

Opnamedatum:
zondag 02 december 2018

Componisten:
Fauré, Gabriel / Bosmans, Henriëtte / Chaminade, Cécile

Uitvoerenden:
Krijgh, Harriet / Amara, Magda / Charvet, Adèle

Tijdperken:
Romantiek / Moderne muziek

Omroep:
AVROTROS

Locatie:
Concertgebouw (kleine zaal)

Dit concert is nog 13 dagen beschikbaar

Luister ook

Mijn favorieten